Görgessen

Egyéb

„Óriási megtiszteltetés, hogy elnyerhettük az Albert Alapítvány díját”

„Óriási megtiszteltetés, hogy elnyerhettük az Albert Alapítvány díját”

Csütörtök este a Groupama Arénában került sor az Albert Alapítvány díjátadójára. A rendezvényen 2023 legeredményesebb ferencvárosi utánpótlás-sportolói részesültek elismerésben, a díjátadót és a gálavacsorát követően atlétánk, Molnár Attila, gerelyhajítónk, Herczeg György és ökölvívónk, Sas Dániel nyilatkozott honlapunknak.

Molnár Attila

Korábban még volt részed ilyen eseményben, a tavalyi évben azonban abszolút kiérdemelted a díjat, U23-as versenyzőként felnőtt világbajnokságon is szerepeltél. Milyen érzés volt, amikor kézhez kaptad a meghívót?

M.A.: Örültem a meghívásnak, megtisztelve éreztem magam. Ugyan a korábbi klubomban is elismerték a munkámat, de ilyen színvonalas eseményen még nem vettem részt. A gála miatt el is halasztottam az utazásomat a szombati versenyemre, így később indulok majd.

Meghatározó lehetett számodra a tavalyi világbajnokság, több képet is láthattunk róla, ilyenkor előjönnek az emlékek?

M.A.: Igen, olyan képeket is vetítettek, amelyek a világbajnokságon készültek, óriási élmény volt hazai közönség előtt versenyezni kilenc napon keresztül. Ebben minden benne volt, a Mindig és a Soha is. Nagyon jó érzés volt.

Említetted, hogy nemsokára versenyezni indulsz. Hogyan néz ki a következő időszak, mik a céljaid idén a tavalyi berobbanás után?

M.A.: Szeretném tovább építeni ezeket a sikereket, amiket tavaly elértem, nem szeretnék megállni. Idén sokkal zsúfoltabb lesz a versenynaptáram, minden versenyem a felnőtt korosztályban lesz, a legfontosabb persze a párizsi olimpia, de ezzel egyelőre nem tudok foglalkozni, előtte még két Európa-bajnokságon is részt veszek, jelenleg ezekre fókuszálok.

 

 

 

 

Herczeg György

Mit jelent számodra a díj és az Albert Alapítvány támogatása?

H.Gy.: Rendkívül megtisztelő, hogy idén is elnyerhettem a díjat. Ezt követően is mindent meg fogok tenni azért, ilyen szinten tudjam képviselni az egyesületet és vele együtt az alapítványt is.

Tevékeny és sikeres év van mögötted, hogy néz ki a folytatás?

H.Gy.: Nagyon nagy álmom válna valóra, hogyha Párizsban az olimpián összejönne  a döntő, de természetesen szeretnék új egyéni csúcsot hajítani, és az Európa-bajnokságon is minél jobban szerepelni.

 

 

 

 

Sas Dániel

Hogyan reagáltál, amikor megtudtad, hogy díjazott leszel?

S.D.: Számomra ez nagyon nagy dolog, nagyon jól esik, hogy a klubnál ennyire elismernek, mindig is vágytam erre. Örülök, hogy eljött ez a nap is. Nagyon hálás vagyok az egyesületnek, hogy mindent feltételt megteremtenek a sikeres felkészülésemhez és szereplésemhez. Remélem, hogy a későbbiekben is hasonlóan eredményes leszek majd.

Mit tervezel idénre?

S.D.: Mindenképpen szeretnék válogatott lenni, ehhez meg kell nyernem a diákolimpiát április elején. A terveim között szerepel, hogy kijussak egy nagyobb nemzetközi versenyre, például a junior Eb-re. Ha ez sikerül, akkor éremmel jönnék haza.

 

 

 

01.