Görgessen

Tevékenységeink

Támogatott projektek

Az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány támogatja a Ferencvárosi Torna Club legsikeresebb és legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzőit. 2013-ban 34 sportoló részesült támogatásban, rajtuk kívül az FTC legjobb korosztályos labdarúgója és gólkirálya is díjazásban részesült.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az utánpótlásban dolgozó edzők is elismerést kapjanak, ezért 2013-ban megalapítottuk az Albert Életmű-díjat, melyet olyan edzők kapnak meg, akik évek óta eredményesen nevelik, készítik fel ifjú sportolóinkat.

Az alapítvány elindította az Albert Flórián-emléktorna sorozatot, melynek keretében a Ferencvárosi Torna Club több szakosztálya rendez egy-egy versenyt. Ezekre a tornákra az ország minden pontjáról várunk indulókat, sőt, külföldi résztvevőkre is számítunk.

2012-ben rendeztük meg először a Fradi Családi Napot, amelyre azóta számtalan szülő és gyermek látogatott el. A kisebbeket légvárakkal, játékokkal, sportolási lehetőségekkel, míg a felnőtteket könnyűzenei koncertekkel vártuk. A rendezvényt egészségnappal kötöttük egybe, egészségsátrunk egész nap orvosi tanácsokkal és különböző mérésekkel várja az érdeklődőket.

Elsődleges feladatunk Albert Flórián emlékének, szellemiségének ápolása. A Császár életét mutatja be „Az egyetlen magyar aranylabdás” című vándorkiállítás. A tárlat a szegedi Móra Ferenc Múzeum segítségével valósulhatott meg, számos tabló, fotó, díj és személyes tárgy segítségével ismerhetik meg a látogatók Albert Flórián kivételes sportpályafutását és életét. A kiállítást Szegeden mutattuk be 2012-ben, azóta számos helyszínen több ezer érdeklődő látta nemcsak az ország határain belül, hanem a határokon túl is.

A császár emlékét őrzi a róla készült film is, melyet 2012-ben mutattak be. Emellett a Magyar Posta bélyegívvel tisztelgett emléke előtt.

2013. szeptember 15-én, Albert Flórián születésének napján méltó síremléket állítottunk az Óbudai temetőben, míg a Népligeti Sporttelepen fát ültettünk a Császár emlékére.

Elindítottunk egy iskolai akciót is, melynek keretében a diákokat a rendszeres sportolással, ennek előnyeivel, élményeivel ismertetjük meg, ebből nőtte ki magát a Fradi Suli Program.


Alapítványunk elnöke, Kubatov Gábor határozta meg a kampány szlogenét: A sport ad egy második esélyt. Az akcióval nemcsak az a célunk, hogy a gyermekeket versenyszerű sportolásra csábítsuk. A kampány ugyanannyira sikeres, ha az általunk megszólított fiatalokból egészséges, a sportot szerető, és azt támogatni kívánó felnőttek lesznek.