Albert Életmű-díj

Az Albert Alapítvány 2013-ban megalapította az Albert Életmű-díjat, melyet olyan edzőknek, sportvezetőknek ad át évente, akik kiemelkedő nevelői munkát végeznek évek óta a Ferencvárosi Torna Clubban és több sikeres bajnokot, eredményes sportolót felnevelt már.

Az első Életmű-díjat a csaknem negyven esztendeje birkózóinkat nevelő és tanító Széles József mesteredző kapta:

A 2014-es díjat Deák Zoltán kapta meg, aki 1957 óta tagja a Ferencvárosnak. Deák Zoltán, miután abbahagyta az aktív sportolást, a tanítás mellett edzőnek állt a Fradi torna szakosztályánál. Az évek alatt tanítványai több mint kétszáz bajnoki címet nyertek a hazai bajnokságokban.

Egy évvel később, 2015-ben egy képzési szakembert, a rengeteg bajnokot kinevelő Kádas Géza vízilabdaedzőt jutalmazták a Ferencvárosi Torna Clubnál végzett három évtizedes munkájáért és az utánpótlás-nevelésben betöltött kiemelkedő szerepéért.

A 2016-os díjazott kézilabdacsapatunk vezetőedzője, Elek Gábor volt. A kétszeres KEK-győztes, magyar bajnok és kupagyőztes szakembert váratlanul érte a kitüntetés:

2017-ben jégkorongszakosztályunk szakmai igazgatója, a korábbi nyolcszoros magyar bajnok Hudák Gábor kapta az Albert Flórián Életmű-díjat. Az alapítvány választása ezúttal olyasvalakire esett, aki már sportolóként is letette névjegyét: a Fradival összesen nyolcszor lett bajnok, tagja volt a szakosztály máig utolsó bajnokcsapatának.

Hudák Gábor átveszi az Életmű-díjat a Groupama Arénában

Az Albert Alapítvány 2019-ben életműdíjjal tüntette ki Vágóné Solti Máriát, azaz Babi nénit. Babi néni asztalitenisz-, atlétika- és kézilabda-szakosztályunknak is volt sportolója, majd az FTC atlétáit kezdte edzeni. 2013 óta már szakosztályvezető, de továbbra is személyesen edzi, neveli a Ferencváros atlétáit: