Görgessen

Egyéb

Támogatottjaink az NBI-es keretben

Támogatottjaink az NBI-es keretben

A Ferencváros rendkívül fontosnak tartja a fiatal tehetségek beépítését a felnőtt csapatba. Akadémistáink közül Fehértói Dorina, valamint a tavalyi szezonban a Soroksár színeiben játszó Bozsik Linett és Gégény Petra is csatlakozott az FTC-Telekom felnőtt keretéhez.

Bozsik élete első profi szerződését kötötte most a Ferencvárossal, Fehértói és Gégény pedig az Albert Alapítvány ösztöndíjában részesül.

Bozsik Linett 2020 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, majd végigjárta a korosztályos csapatokat, a 2021/22-es szezonban igazi vezérként bajnoki címre vezette társait.

Remek eredményeit tekintve a tavalyi szezonban mindössze 16 évesen bemutatkozott a Soroksár felnőtt csapatában, ahol alapemberré vált. A 2023/24-es idényben az NBI-ben 12 mérkőzésen lépett pályára, ebből 11-szer kezdőként.

Gégény Petra 2020 nyarán a Szeol SC együttesétől igazolt klubunkhoz, majd a Ferencváros korosztályos csapatainak meghatározó tagja lett. A 2021/22-es szezonban az U14-es együttesünkben 19 gólt lőtt, majd 2021/22-ben már U15-ösként a bajnokság gólkirálynőjeként zárt, végül a 2022/23-as idényben szerepelt fiú bajnokságban és már U17-esként játszott, találatai számát tekintve szintén az élen végzett. Ezt követően a 2023/24-es szezont már a Soroksár SC színeiben indította, mindössze 15 évesen minden NBI-es mérkőzésen kezdőként lépett pályára, valamint megszerezte első élvonalbeli gólját a Szeged elleni mérkőzésen.

Fehértói Dorina 2017 tavaszán érkezett a Ferencvároshoz, majd ősszel a Kókai KSK szerződtette, végül 2018 nyarán visszatért a zöld-fehérekhez. A korosztályos csapatok alapembereként számítottak rá, majd a tavalyi szezonban az U19-es együttes csapatkapitányi karszalagját is kiérdemelte, végül több alkalommal csatlakozhatott felnőtt gárdánkhoz. 2023. november 4-én az ETO ellen már az NB I-es keret tagja volt, majd november 26-án a DVTK elleni mérkőzésen hivatalosan is bemutatkozott az élvonalban.

Játékosaink a korosztályos válogatottakból is rendre meghívást kapnak, amely hatalmas büszkeség számunkra.

Labdarúgóink honlapunknak elmondták, hatalmas lehetőség számukra, hogy a szakmai stáb számol velük és bizalmat szavazott nekik. Emellett azt is óriási megtiszteltetésnek tartják, hogy az Albert Alapítvány támogatja őket, az edzők bizalmát és a támogatást is szeretnék meghálálni a teljesítményükkel.

 

01.