Görgessen

Egyéb

Újabb utánpótlás-sikerek

Újabb utánpótlás-sikerek

Továbbra is rendkívül eredményesen szerepelnek utánpótlás-sportolóink a különböző sportágakban, a napokban Zámbori Zala aranyérmet szerzett az EYOF-on, míg Herczeg György országos csúcsot döntött gerelyhajításban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség bronz kategóriás versenyén.

A július 23-a és 29-e között, Mariborban zajló EYOF-on, azaz Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szereplő tornacsapat tagjaként vett részt a küzdelmekben egyesületünk fiatal tornásza, Zámbori Zala. Sportolónk Kis Dominikkal és Bogyó Dániellel csapatban a hetedik helyen végzett, egyéni összetettben a 12. lett, és döntőbe jutott nyújtón, valamint ugrásban. Előbbi szeren a fináléban 13.533 pontot ért el, a mezőnyben a legtöbbet, ezzel tehát aranyérmet szerzett! Ugrásban végül hetedik helyen zárt, míg a mix-versenyben Knight Annával tizenhatodikok lettek. Tornászainknak ezúton is gratulálunk!

Atlétikában másik támogatottunk, Herczeg György döntött egyéni és országos csúcsot a Nemzetközi Atlétikai Szövetség bronz kategóriás versenyén. A kismartoni versenyen klubunk versenyzője a negyedik sorozatban 84.98 métert ért el, ezzel pedig országos és U20-as Európa-csúcsot döntött. Herczeg ezzel az eredménnyel 22 cm-re megközelítette a világbajnokság kvalifikációs szintjét, így közel került ahhoz, hogy kvótát szerezzen a budapesti világbajnokságra. A kvalifikációs időszak vasárnap éjfélkor zárul.

A csapatsportokban sem maradunk versenyek nélkül, az elmúlt hónapok elképesztő szereplése után újabb dobogós helyezésekre van kilátás vízilabdában. A júniusi U20-as férfi világbajnokságon aranyérmet szerző válogatottban egyesületünkből Molnár Erik és Varga Vince képviseltette magát, a júliusi, zágrábi U15-ös lány Európa-bajnokság a korosztály első versenye volt, és csapatunk három FTC-játékossal, valamint egy edzővel, Kiss Emmával, Paján Zillével, Szalkai Hangával, illetve Karácsonyi Vazullal egyből bronzéremmel tért haza. Ugyanebben a korosztályban a fiúk is kitettek magukért, hiszen a döcögős kezdés ellenére nemhogy az éremszerzés, de a végső győzelem is összejött Podgoricában. A sikerhez négy FTC-játékos is hozzájárult, Horváth Levente, Kovács Mátyás, Farsang Aurél és Varga Keán személyében.

Most pedig U17-es lányainkon a sor, hogy kövessék a többi korosztály példáját a törökországi Európa-bajnokságon. A csapat az első két akadályt sikerrel vette, Spanyolországot 15-8-ra, míg Olaszországot 13-7-re győzte le. Folytatás ma este Horvátország ellen.

01.