Görgessen

Egyéb

Európa-bajnokok U17-eseink!

Európa-bajnokok U17-eseink!

A júniusi-júliusi éremeső után már biztos, hogy augusztusban sem maradunk siker nélkül vízilabdában, ugyanis az U17-es leány válogatott is Európa-bajnoki címet ünnepelhetett a törökországi Manisában rendezett, szombaton végződő kontinensviadalon.

Csapatunk a csoportmérkőzések során Spanyolországgal, Olaszországgal és Horvátországgal találkozott, és mindhárom összecsapáson nagy különbségű győzelmet aratott. A negyeddöntőben a házigazdák következtek, akiken valósággal átgázolt együttesünk, hiszen 19-3-ra verték őket. Az elődöntőt Olaszországgal vívtuk, így a csoportmérkőzés után ismét összemérhette erejét a két válogatott. A győzelem azonban itt sem forgott kockán, 11-5-tel léptünk tovább.

Az aranyéremért újra a spanyolokat kellett felülmúlnia a mieinknek, és bár a döntő valamivel szorosabban alakult, mint az addigi mérkőzések, a lányok sikerrel vették az akadályt, és 11-8-ra megnyerték a finálét és ezzel az Európa-bajnokságot is! Egyesületünket a kontinensviadalon Gulyás-Oldal Emma képviselte, és a csapattal egyetemben zsinórban harmadjára nyert világversenyt, hiszen a rendkívül tehetséges korosztály 2021-ben Európa-bajnokságot, tavaly pedig világbajnokságot nyert.

A lányok után holnaptól a fiúk is medencébe ugranak Törökországban, az U17-esek Spanyolországgal, Montenegróval és Horvátországgal szerepelnek egy kvartettben. Egyesületünkből Haverkampf Bence, Lugosi Csongor, Simon Sebestyén és Zeman Márton járulhat hozzá a válogatott sikeréhez.

01.