Görgessen

Egyéb

Nem lesz hiány vízilabdából idén nyáron

Nem lesz hiány vízilabdából idén nyáron

Számos korosztályos kontinenstorna és világverseny kerül megrendezésre vízilabdából idén nyáron. A sort az U20-as férfi világbajnokság nyitotta meg, amely nem is végződhetett volna jobban a mieink szempontjából, hiszen korosztályos válogatottunk Bukarestben a dobogó legfelső fokán végzett, és így világbajnok lett.

Egyesületünket a világversenyen Varga Vince és Molnár Erik képviselte, és mindketten kivették a részüket a csapat sikeréből.

– Rendkívül előnyös, hogy már ilyen fiatalon világversenyeken vehetünk részt, hiszen tapasztalatokat gyűjthetünk. Nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni a világbajnokságot, de úgy érzem, hogy megérdemeltük, hiszen nagyon egyben volt a csapat, és mindvégig olyan érzésünk volt, hogy mi akarjuk a legjobban a végső győzelmet. Úgy gondolom, hogy a torna vége felé egyre stabilabbá váló védekezésemmel én is segítettem a csapatot. Újfent bebizonyosodott, hogy a megfelelő felkészülés és elköteleződés meghozza a gyümölcsét, és éppen emiatt csak buzdítani tudom a többi korosztályt, hogy dolgozzanak minél keményebben, meglesz az eredménye – értékelt a világbajnokságot követően egyesületünk játékosa, Varga Vince.

A nyár folyamán összesen még öt tornán lesznek érdekeltek hazánk utánpótlás-válogatottjai. Az U15-ös leány Európa-bajnokságon (június 24-30.) Zágrábban Kis Emma, Paján Zille és Szalkai Hanga képviselte egyesületünket, Karácsonyi Vazul pedig másodedzőként segítette a válogatott munkáját, amely bronzérmet szerzett.

Július 8-16. között U15-ös fiú Európa-bajnokságot rendeznek Podgoricában, július 28-tól augusztus 8-ig Universiade lesz a kínai Csengduban, míg július végétől augusztus második hetéig a törökországi Manisában fiú-, majd leány U17-eseink mérettethetik meg magukat az Európa-bajnokságon. A versenyek sorát már szeptemberben az U20-as női világbajnokság zárja Coimbrában, Portugáliában.

01.