Görgessen

Egyéb

Major Dominik remekelt az EYOF-on

Major Dominik remekelt az EYOF-on

Az olaszországi Friuli-Venezia Giulia régióban megrendezett XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon rögtön a gyorskorcsolyázók első napján 1500 méteren nagyot alkotott Major Dominik. A negyeddöntőben 2:26.941-es idővel, francia és holland versenytársát megelőzve ért célba, így magabiztosan jutott az elődöntőbe. A döntőért vívott csatában sem talált legyőzőre, negyeddöntős idejét jócskán javítva, 2:23.123-as idővel kvalifikálta magát a fináléba.

Major Dominik a döntőben is nagyot ment, és 2:22.573-as idejével mindenkit maga mögé utasított, így aranyéremmel zárta az első napot!

– Éreztem, hogy velem van az erő, úgy voltam vele, hogy ezt meg kell csinálnom – mondta az aranyérmes Major Dominik. – Arra koncentráltam, hogy megcsináljam. Nagyon boldog vagyok!

A Major Dominikot is soraiban tudó 2000 méteres vegyesváltó az első negyeddöntőben volt érdekelt, ahol Szlovákiát és Németországot 6.5 másodperccel megelőzve az első helyen jutott tovább a hétfői elődöntőbe.

Fiatal versenyzőnk legközelebb január 23-án, hétfőn az 500 méteres versenyszámban volt érdekelt, ahol az első selejtezőben és az első negyeddöntőben is az élen zárt, így készülhetett az elődöntőre. Az újabb A-döntőért vívott harcban azonban csak az ötödik lett, így a B-döntőbe kvalifikálta magát, ahol végül nem indult el.

A Major Dominiket is soraiban tudó magyar vegyesváltó az első elődöntőt magabiztos előnnyel nyerte meg, így bejutott a döntőbe, ahol Lengyelország, Hollandia és Norvégia volt az ellenfél.

A fináléban végül aranyérmesként zárt a magyar mixváltó, megelőzve Hollandiát és Norvégiát. Major Dominik igen eredményes keddi napot zárt, hiszen egyéniben, 1000 méteren is ő lett az első!

– Nagyon elfáradtam, de hihetetlenül boldog vagyok – mondta Major Dominik. – Korábban azt mondtam, egyszer fent, egyszer lent, és így is lett: most fent vagyok. Az elődöntőben nagyot estem, de hamar megállapítottam, hogy nincs nagy baj, kizártam, hogy vizes a ruhám, sebes a hátam, és csak mentem előre. A döntőben a taktika része volt, hogy már viszonylag korán az élre állok, így kimaradtam a lehetséges lökdösődésekből, esésekből, és megnyertem a futamot!

01.