Görgessen

Egyéb

„Varga Zsolt bíztatott, hogy ha helyzetbe kerülök, bátran vállaljam el”

„Varga Zsolt bíztatott, hogy ha helyzetbe kerülök, bátran vállaljam el”

Az utánpótlás-válogatottal Európa-, és világbajnok Simon Sebestyén a KSI elleni győztes mérkőzésen góllal mutatkozott be felnőtt vízilabdacsapatunkban. Interjú!

– Kisgyermekkorod óta klubunk sportolója vagy, miért éppen a Ferencvárost választottad?
– Édesanyám sportpszichológusként kezdett el dolgozni a Fradi felnőtt csapatánál, én pedig akkoriban még nem sportoltam semmit, de nagyon szerettem úszni, szóval arra gondoltunk, hogy kipróbálom a vízilabdát. Úgy gondolom, hogy ez egy jó döntés volt.

– A Fradiban végigjártad az utánpótlás-csapatokat, ráadásul a válogatottba is rendszeresen meghívást kapsz. Tavaly nyáron az U15-ös csapat tagjaként megnyertétek az Európa-bajnokságot, hogyan élted meg a tornát?
– Nagyon szép emlék, olyasmi, ami magabiztossá tesz, ha eszembe jut. Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek a sikernek.

– Idén nyáron pedig az U16-os világbajnokságról is győztesen jöhettél haza, a döntőben ráadásul gólt is szereztél Görögország ellen.
– Szintén csodálatos élmény, már az Eb után álmodoztam a jövő évi világbajnokságról. Sokat jelent számomra, hogy Európa-, és világbajnoknak is mondhatom magam.

– A KSI elleni mérkőzésen bemutatkozhattál a felnőttek között is, ráadásul az első meccseden rögtön gólt is szereztél.
– Igen, nagyon izgultam az elején, de szerencsére az egész csapat nagyon támogató volt velem. Fizikálisan a felnőttek más szintet képviselnek, mint az ifik, de a KSI-ben is sok fiatal volt, így fel tudtam venni velük a versenyt. Az meg extra öröm, hogy gólt is tudtam szerezni.

– Varga Zsolt tanácsolt neked valamit a meccs előtt?
– Annyit mondott, hogy elsősorban a védekezésre koncentráljak, de ha helyzetbe kerülök, bátran vállaljam el.

– Milyen célokat tűztél ki magad elé az idei szezonra?
– A serdülőcsapattal szeretnék bajnok lenni, az ifivel pedig minél előrébb végezni. Nyáron az Európa-bajnokságról is minimum éremmel szeretnék hazajönni, ezek mellett pedig természetesen célom, hogy egyre többször beférjek a felnőtt csapatba.

– Hosszú távon, például öt év múlva hol képzeled el magad?
– Boldogan maradnék a Fradiban minél több ideig, hiszen nagyon szeretem ezt a klubot. Természetesen emellett célom a felnőtt válogatottba is bekerülni.

– Téged is segít az Albert Alapítvány, mit gondolsz, milyen előnyökkel jár egy ilyen támogatási forma?
– Rendszeresen kapok kisebb-nagyobb összegeket az alapítványtól, nyilván jól esik az embernek, ha a sikereit ilyen módon is honorálják. Zsebpénznek is jól jön, de emellett az is nagy előny, hogy a különböző sportszereket, táplálék-kiegészítőket meg tudom magamnak venni.

Simon Sebestyén bemutatkozását Nyéki Balázs, az FTC-Telekom férfi vízilabda csapatának másodedzője is értékelte.

– Sebestyént öt-hat éve fedeztük fel egy nyári tábor alkalmával, ahol rögtön feltűnt, hogy egy rendkívül tehetséges sportolóról van szó – kezdte Nyéki Balázs. – Azóta már utánpótlásszinten megnyerte az Európa-, és a világbajnokságot is, illetve korán bekerült az ifi csapatba, amellyel bajnokságot nyert két évvel ezelőtt. Minden adott nála, ami egy remek játékoshoz szükséges, jók a fizikai adottságai, gyorsan úszik, hatalmas lövőereje van, ráadásul balkezes, ami extra előny. A KSI ellen a felnőttek között is bemutatkozott, ráadásul egy gyönyörű gólt is szerzett. Kicsit szabadon hagyták, belépett, lóbált kettőt, majd lőtt, a kapufáról pedig bepattant a hálóba a labda. Neki ez az egyik nagy előnye, remekül lő, de a meccs hátralévő részében is gyakorlatilag hiba nélkül játszott, és egy gólpasszt is kiosztott. Abszolút elégedettek lehetünk a bemutatkozásával. Egyelőre még a serdülők között számolunk vele, hiszen egy nagyon fiatal játékosról van szó, de azt a csapatot vinnie kell a hátán, egyrészt mert ő a csapatkapitány, másrészt pedig a tehetsége is megvan hozzá.

01.