Görgessen

Egyéb

„Ha csapatként működünk, és egymásért küzdünk, akkor elérhetjük a csúcsot!”

„Ha csapatként működünk, és egymásért küzdünk, akkor elérhetjük a csúcsot!”

Gulyás-Oldal Emma utánpótlás szinten Európa-, és világbajnoknak mondhatja magát, fiatal kora ellenére pedig az idei szezonban már az FTC-Telekom női vízilabda csapatában is bemutatkozott. Interjú!

– Hogyan kerültél kapcsolatba a vízilabdával?
– Testvérem kezdte el ezt a sportágat először. Én korábban úsztam, amit kicsit unalmasnak éreztem, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom a vízilabdát. Később a testvérem a Fradihoz került, neki pedig nagyon tetszett a klub, ezért én is követtem őt ide. Így lettem a Ferencváros sportolója.

– A Fradi mellett az utánpótlás-válogatottban is rendszeresen szerepet kapsz, tavaly nyáron például megnyertétek az U15-ös Európa-bajnokságot. Hogyan élted meg a tornát?
– Hatalmas élmény volt, hiszen ez volt életem első nagy tornája. Történelmet írtunk a csapattal, mivel a magyar női vízilabdasport 23 év után nyert ismét aranyérmet utánpótlás világversenyen. Fantasztikus érzés volt a dobogó legfelső fokán állni a csapattal… Felejthetetlen élmény!

– Ezt az élményt idén nyáron is átélhetted, ezúttal ráadásul a világbajnokságon, amit szintén sikerült megnyernetek.
– Igen, szintén egy fantasztikus élmény. Örülök, hogy mindkét tornán ilyen jól tudtunk szerepelni.

– Az idei szezonban már kétszer szóhoz jutottál a Fradi felnőtt csapatában, a III. Kerület elleni bemutatkozásodon pedig rögtön két gólt is szereztél.
– Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy a felnőttek között szerepelhetek. Mindenki nagyon segítőkész volt velem, ha elrontottam valamit, akkor rögtön biztattak, nem pedig odaszúrtak valamit. Nagyszerű játékosokkal játszhattam, hatalmas dolognak tartom ezt a két meccset.

– Fizikálisan mennyire volt megterhelő számodra nálad jóval idősebbek ellen mérkőzni?
– Természetesen sokkal erősebbek voltak nálam az ellenfél játékosai, ezért próbáltam inkább ésszel megoldani a szituációkat, illetve a robbanékonyságom és a gyorsaságom nagy előny ilyenkor.

 

 

– Gerendás György tanácsolt neked valamit a meccs előtt?
– Azt mondta, hogy élvezzem a játékot, mert nekem is ugyanúgy jogom van itt lenni, mint bárki másnak.

– Milyen célokat tűztél ki magad elé az idei évre?
– A serdülővel és az ifivel is első szeretnék lenni, ha csapatként működünk és egymásért küzdünk, akkor elérhetjük a csúcsot. Hosszabb távon pedig szeretnék jó ideig a Fradiban maradni, de talán idősebb koromban légiósként is kipróbálnám magamat. De ez még odébb van, remekül érzem magamat a FTC-ben, főleg a serdülőedzőm miatt, akivel nagyon megtaláltuk a közös hangot.

– Kihívásként éled meg az élsport és a tanulás összehangolását?
– Az elején nagyon nehéz volt, de most már megtanultam rendesen beosztani az időmet, az iskolában is jók az eredményeim, és a játék is jól megy. Úgy érzem, sínen vagyok.

– Te is az Albert Alapítvány által támogatott sportoló vagy, mit köszönhetsz ennek a támogatási formának?
– Egyrészt megtiszteltetésnek élem meg, hogy benne lehetek a programban, másrészt pedig motivál is, hogy vannak, akik bíznak bennem és támogatnak.

01.