Görgessen

Egyéb

Túl a debütáláson

Túl a debütáláson

Október 22-én szakosztályunk rendezte meg az Albert Flórián Aquatlon Emlékverseny első fordulóját. A felkészülési versenyen négy klub közel 150 sportolója vett részt az úszásból és futásból álló szakaszos versenyen. Az 50 méteres kezdő úszást a korosztályok hivatalos távjai követték (100 m-től – 800 m-ig), összesen nyolc korcsoportban csaptak össze a sportolók. A legnagyobb sikere a három, illetve négyfős családi váltóknak volt.

Ezt követően kis pihenő után a futás következett. A legfiatalabb versenyző négyéves volt, aki nagyon eltökélten teljesítette az 500 méteres távot. Az idősebbek egészen az 5 kilométeres távig, egyre több kört teljesítve vetélkedhettek. Minden korcsoportnál nagy küzdelemnek és kiváló időeredményeknek lehettünk szemtanúi. A két tusa időeredményeit összeadva alakult ki a végső sorrend. Az Albert Flórián Alapítvány jóvoltából minden versenyző oklevél díjazásban részesült.

A verseny egyik rendezőjét, a szakosztály vezetőjét, Pécsi Annamáriát kérdeztük az eseményről.

– Mi volt a verseny célja?

– A hosszú felkészülési időszak monotonitásának megtörése, az aktuális erőállapot felmérése és nem utolsó sorban, a sikerélmény biztosítása.

– Hogyan értékeli az eseményt?

– Nagyon színvonalas versenyt láthattunk. A sportolók maximális odaadással küzdöttek, illetve a rendezők is mindent megtettek a sikerért.

– Melyik mozzanatát tudná kiemelni az eseménynek?

– Az egyik legnagyobb sikere a családi váltóknak volt. Tapasztalatom szerint, egy ilyen megmérettetés után a szülők máshogy fogják értékelni gyermekük teljesítményét. A fiatal sportolóknak is motivációként szolgál, hogy együtt küzdhetnek családtagjaikkal.

– Mikor lesz a folytatás?

– Decemberben és februárban is tervezünk 1-1 fordulót, így a sportolók jó felkészültségben várhatják a versenyszezont.

Ezt követően a verseny egyik legsikeresebb családjának tagjaival is beszélgettünk.

– Sziasztok, bemutatkoztok nekem?

– Kukucska Mirabel (Mici), Nolen és Benett.

– Ha jól tudom, Mici, te voltál az Albert Flórián Aquatlon verseny legfiatalabb indulója, hány éves vagy és hogy tetszett a verseny? 

– 4 éves vagyok és jó volt. 

– Megtudhatjuk, hogy milyen távon indultál és hogy sikerült?

– 500 métert futottam és 1. lettem a kicsik között.

– Nolen, neked is jól sikerült az aquatlon?

– Igen, én úsztam a legjobbat a 2015-ös születésűek között és összesítésben, illetve családi váltóban is 2. helyezett lettem.

– Benett, neked pedig valamiért nagyon különleges ez a verseny. Elárulod nekünk, hogy miért?

– Igen, Ani néni megengedte, hogy kipróbáljam magam szpíkerként. Én mondtam be az úszás futamok résztvevőit, illetve a fontosabb információkat. 

– Maga a verseny hogy sikerült, gondolom indultál te is?

– Igen, megnyertem a versenyt a korcsoportomban, ráadásul 1500 m-en egyéni csúcsot is futottam. 

– Mi tetszett nektek még a versenyen?

– A sok-sok finom sütemény és hogy kaptunk oklevelet és csokit. Az is jó volt, hogy ott versenyezhettünk, ahol edzeni szoktunk.

01.