Görgessen

Egyéb

„Az Albert Kupa az év egyik legjobban várt versenye”

„Az Albert Kupa az év egyik legjobban várt versenye”

Ismét remek verseny, jó hangulat és fényesen csillogó érmek jellemezték az Albert Kupát.

Idén is megrendezésre került a tornászok számára az immár hagyományosnak mondható Albert Kupa, amelyre az FTC mellett Budapest legjobb klubjai, illetve a győri tornászok is meghívást kaptak. A viadal remek lehetőség volt az edzőknek és a versenyzőknek, hogy megnézzék, hogy hol is tartanak a felkészülésben az országos bajnokság előtt. A kiváló rendezvényen záporoztak a jobbnál jobb produkciók, és abszolút megérdemelt helyre kerültek az érmek.

Edzőnk, Puskás Barnabás szerint ez a viadal minden szempontból hasznos volt.

– A nyári edzőtáborok után az edzők már kimondottan erre a versenyre is készülnek, kiemelt szerepet kap az Albert Kupa a versenynaptárban. Ez a verseny azért is jó, mert a legkisebb korosztályoktól kezdve a klubok megnézhetik, ki hol tart a fejlődésben. Jó érzés látni a mosolygós, ifjú tornászokat az eredményhirdetésen, itt ugyanis a legfiatalabbak közül mindenki érmet kap, ezzel is arra bíztatjuk, ösztönözzük őket, hogy legyen kitartásuk és erejük ezt a szép, ám nehéz sportágat űzni. 

Tizenegy éves sprotolónk, Gulyás Milán három szeren is indult, ráadásul az eredményhirdetésnél nem is akárkitől vehette át az érmét.

 – Erre a napra, az Albert Kupára mindig nagyon készülünk. A saját termünkben mindig nagyon jó tornázni, és megmutathatjuk mindenkinek, mit gyakorlunk hétről-hétre. Három szeren, lovon, korláton és nyújtón is indultam, a lólengés most nem ment olyan jól. Az eredményhirdetésnél Berki Krisztiántól vehettem át az ezüstérmet, ami óriási élmény volt, kezet is fogtunk. Bevallom azonban, hogy a példaképem Balázs Kiki, nagyon szorítok neki, hogy a világbajnokságon is jól teljesítsen.

Milán édesanyja, Császár Ildikó szerint a család napokig erről a versenyről beszélt.

– Az Albert Kupa nálunk, és úgy veszem észre, hogy minden Fradis tornász család életében az év egyik legjobban várt eseménye. Hazai pályán láthatjuk őket, hazai környezetben, az ismert szereken mutatják be gyakorlataikat, és ilyenkor a családot, barátokat is meghívjuk, hogy együtt izguljunk értük. A kisfiam, Milán hat éve tornázik a Fradiban, most tizenegy éves, így mindent, amit a tornáról tud, azt itt szívta magába. A mostani Albert Kupán a második helyen végzett, aminek nagyon örült ő is és az egész család is. Napokig erről beszéltünk, a medál pedig kiemelt helyre került az éremgyűjteményben.

Lukács Gábor győzelmét hozta az idei Albert Kupa, aki szintén jó hangulatú versenyről számolt be.

– Nagyon örültem, hogy megnyertem a versenyt, bár volt egy rontásom az ugráson. A teremben hűvös volt, de ez szerencsére nem befolyásolta a versenyzésünket. A verseny jó hangulatú volt, jól éreztem magam.

A KSI edzője, Rácz Attila is a dicséret hangján beszélt az Albert Kupáról.

– Huszonkét év torna után mindig öröm ide visszatérni. A verseny az Országos Bajnokság előtt van, így a felkészülésünket kiválóan segíti. A hangulat remek, és a verseny végén mindenki mosollyal az arcán megy haza, hiszen a szervezők mindenkinek biztosítanak érmet. A legkisebb korosztálynál talán ez a legfontosabb. Köszönjük a lehetőséget!

 

01.