Görgessen

Egyéb

Váncza István Európa-bajnoki második!

Váncza István Európa-bajnoki második!

Újabb Fradi-sportoló birkózhatott a budapesti BOK Csarnokban rendezett Európa-bajnokság döntőjében, miután a 22 éves Váncza István a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában szombaton fantasztikusan menetelt, portugál, moldovai, georgiai és örmény ellenfelét is legyőzve. Váncza riválisa a vasárnapi döntőben a török Murat Firat volt.

Váncza azonban hiába küzdött, végül 3-1-re kikapott. A meccs elején a török kapott pontot megintés után, majd újabb kettővel növelte előnyét Firat. Az összecsapás második felében Váncza szépített, de fordítani már nem tudott, így ezüstéremmel zárt

 – Nagyon csalódott vagyok, voltak pedig helyzetek, de nem tudtam pontokat csinálni rajta. Sajnos hibáztam. Úgy érzem, most ez az ezüst nem fog megszépülni, ez egy elvesztett aranyérem. Igyekszem tanulni ebből a vereségből! – mondta letörve a döntő után Váncza, az Albert Alapítvány támogatottja.

A felnőtt pályafutása legszebb eredményét elérő Váncza ezzel Muszukajev Iszmail után a második érmesünk a hazai kontinenstornán. A Fradi további Eb-indulói közül a női 68 kg-os kategóriában indult Szabados Noémi az 5. helyen végzett, míg a 62 kg-os Szabó Nikolett helyezetlenül zárt.

01.