Görgessen

Egyéb

Szabados Noémi ötödik lett a hazai Eb-n

Szabados Noémi ötödik lett a hazai Eb-n

A budapesti rendezésű birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján két FTC-sportoló volt érdekelt: elsőként a 62 kilogrammosok között induló Szabó Nikolett, később pedig a szerdai vigaszágon bronzmeccsre jutó Szabados Noémi (68 kg) lépett tatamira.

Szabó Nikolett számára idejekorán véget ért a küzdelem, miután a Magyarországon készülő szerbiai riválistól, Fábián Annától bosszantó vereséget szenvedett. Az első menetben 3-1-es hátrányba került a Ferencváros birkózója, a másodikban azonban 3-3-ra mentette az állást, végül viszont 4-3-ra alulmaradt és búcsúzni kényszerült.

Az esti programban a borítóképünkön látható Szabados Noémi azok után vívhatott a bronzéremért, hogy szerdán kikapott, ám legyőzője, a francia Pauline Denise Lecarpentier a hiányos vigaszágra vitte. Szabados ellenfele a lengyel Natalia Iwona Strzalka volt.

A junior Európa-bajnoki ezüst- és friss U23-as Eb-bronzérmes Szabados a második menetben már hétpontos hátrányban volt (0-7), majd 7-4-re szépített, de végül elveszítette bronzmérkőzését, így az ötödik helyen zárt az Eb-n az Albert Alapítvány kiemelten támogatott sportolója.

Szabados Noémi korábban a plovdivi korosztályos Európa-bajnokságon is sikeresen teljesített, német ellenfelét legyőzve bronzérmes lett. Birkózónk szerepléséhez szívből gratulálunk!

01.