Görgessen

Egyéb

Sikeres érettségi után irány a válogatott

Sikeres érettségi után irány a válogatott

Junior magyar bajnok birkózónk, Szabados Noémi a súlyok mellett az érettségi tételekkel is jól bánt – INTERJÚ!

Alig kezdődött el a birkózók versenyszezonja, már  márciusban véget is ért a koronavírus-járvány miatt. Az FTC tehetséges versenyzője, a junior korosztály 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Szabados Noémi a szőnyeg helyett ezúttal a konditeremben edzett, szabadidejében pedig készült az érettségi vizsgákra.

– Hogyan teltek az elmúlt hónapok a karantén alatt?
– Szerencsés helyzetben voltam, mert le tudtam járni a Fradi népligeti konditermébe, így tudtam rendesen edzeni. A maradék időben pedig az online oktatásban vettem részt és nagyon szorgosan készültem az érettségire.

– Kaptatok erre az időszakra külön edzéstervet?
– Igen, kaptunk a válogatottnál velünk dolgozó edzőktől egy specifikus edzéstervet, amelynek mentén folyamatosan tudtam készülni.

– Bár a versenyek, a közös edzések és az edzőtáborok elmaradtak, mi az, amit ez a speciális helyzet adott neked?

– Egy kicsit lazábbra vehettük az edzéseket és nem volt az a nagy tempó, amely előtte. Így tudtam pihenni és jobban készülhettem az érettségire is.

Nemrég a Fradi TV-ben is elmondtad, hogyan és milyen módszerekkel készültél az érettségire. Meglett a gyümölcse?

– Igen! Így visszagondolva, tényleg jól sikerült bekapcsolódnom az online tanulási folyamatba. Az utolsó két-három hétben már elkezdhettem kifejezetten az érettségi tárgyakra tanulni és ez elég is volt. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

– Mit lehet tudni a birkózóversenyekről, lesznek-e egyáltalán?
– Sajnos még bizonytalan, hogy lesz-e világverseny az idén, de a közeljövőben kiderül, hogyan alakul majd az év. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan versenyezhetek.

– Irány vissza a konditerem vagy pihenés következik?
– A korlátozások fokozatos feloldása után már a válogatottnál is elkezdhettük a közös munkát. Most is éppen egy kéthetes edzőtáborban vagyok. Rendesen edzünk és elsősorban a technikai részre helyezzük a hangsúlyt, mivel bőven van időnk készülni.

01.