Görgessen

Egyéb

Szabó Bence: „Óriási megtiszteltetés, hogy újra itt lehetek!”

Szabó Bence: „Óriási megtiszteltetés, hogy újra itt lehetek!”

Az előttünk álló idénytől újabb tehetséges fiatal játékossal bővül férfi vízilabdacsapatunk: a Fradi utánpótlásában nevelkedett Szabó Bence két év zuglói kitérő után tér vissza egyesületünkhöz.

Mikor és miért kezdtél el vízilabdázni?
Szabó Bence: Kilencéves korom óta vízilabdázom, annak idején édesanyám indított el ezen a pályán. A családom nagyon szerette volna, hogy sportoljak, én pedig kipróbáltam magam, és ennél jobban nem is alakulhattak volna a dolgok. A szüleim mellett különösen hálás vagyok az edzőimnek, hiszen az ő munkájuk nélkül nem tartanék itt.

Utánpótlásszinten az Albert-alapítvány támogatását is élvezhetted. Hogy kell ezt a gyakorlatban elképzelni?
Sz.B.: Az alapítvány számos tehetséges fiatal sportolót karol fel és támogat. Én személy szerint 13 éves koromtól tartoztam a támogatottak közé, a teljesítménynek köszönhetően kedvezményekben részesültem, ami megerősített abban, hogy igenis megéri keményen dolgozni a céljaimért.

Az elmúlt két évben a BVSC-t erősítetted. Nehéz lesz beilleszkedni, vagy könnyen fel fogod tudni venni a ritmust?
Sz.B.: Szerencsére sok ismerős arc fogadott, edzéseink ugyanakkor még nem voltak. Nemsokára elkezdem az egyéni felkészülést, természetesen azért szükségem van egy kis időre, hogy felvegyem a ritmust, mégiscsak az ország legerősebb csapatáról van szó. Ezt mi sem mutatja jobban annál, hogy sok játékos idén nyáron a válogatottal készül.

Milyen célokat tűztél ki magad elé a következő idényre?
Sz.B.: Csapatszinten szeretnénk minden sorozatot megnyerni, ez nem is lehet kérdés. Saját magam számára pedig a fejlődést fogalmaztam meg elsődleges célként. Óriási megtiszteltetés, hogy újra itt lehetek, mindent meg fogok tenni azért, hogy megháláljam a klub bizalmát, és hogy éljek ezzel a nem mindennapi lehetőséggel.

01.