Görgessen

Egyéb

„Ha jó a védelem, a kapusnak mindig könnyebb dolga van”

2023. május 1.Kategória: Egyéb
„Ha jó a védelem, a kapusnak mindig könnyebb dolga van”

Neszmély Boglárka, női vízilabdacsapatunk hálóőre Olaszország ellen először kapott kezdőként szerepet a válogatottban, ebből az alkalomból beszélgettünk vele.

– Pár napja első alkalommal védted kezdőként a magyar válogatott kapuját az Olaszország elleni Világkupa-mérkőzésen, ráadásul remekül működött a védelem, hiszen tizenhárom lőtt gól mellé mindössze hármat kaptatok. Te is így érezted ezt a vízben?
– Úgy gondolom, hogy ez nagy arányú győzelem abszolút csapatmunka volt, mindenki alaposan kivette a részét ebből a sikerből. Nagyon jó volt előttem a védelem, rengeteg remek blokk, illetve labdaszerzés volt. Én is rögtön megtaláltam a helyemet, ha jó a védelem, a kapusnak mindig könnyebb dolga van. Nagyon komolyan készültünk erre a meccsre is, hiszen tudtuk, hogy nem mindegy, hányadik helyen végzünk a csoportban. Azt kérte tőlünk Bíró Attila szövetségi kapitány, hogy mindent adjunk bele, mert ez az utolsó meccsünk, ami bennünk van, az jöjjön ki. Hála istennek ez ki is jött, és sikerült egy nagyarányú győzelmet aratnunk.

– A Világkupa ennek a szakaszának most vége, milyen feladatok várnak a válogatottra a következő időszakban?
– A Világkupa Szuperdöntője után a következő nagy megmérettetés a fukuokai világbajnokság lesz nyáron. A fő célunk azon a tornán az lesz, hogy egy erős, stabil csapatot alkossunk, és magabiztos játékot nyújtsunk meccsről-meccsre. Fontos lesz, hogy mindig kizárólag a következő mérkőzésre összpontosítsunk, csak a következő ellenfél legyőzésével foglalkozzunk a torna végéig. Ráadásul a vb-döntőbe jutó két válogatott biztosítja helyét a 2024-es párizsi olimpiára.

– A Ferencváros ott van az OB I elődöntőjében, cél a bajnoki cím?
– Igen, természetesen szeretnénk a női szakágnak először megszerezni a bajnoki aranyérmet. Mostantól minden találkozót meg kell nyernünk, de igyekszünk ezt nem stresszként megélni, hanem meccsről-meccsre haladva elhódítani a bajnoki címet.

– Személy szerint magad elé milyen célokat tűztél ki a következő hónapokra?
– Szeretnék bekerülni a válogatott keretbe és játszani a Világkupa döntőjében, illetve a világbajnokságon is. Mindemellett lesz szeptemberben egy U20-as világbajnokság, azon is részt vennék, hiszen a korom miatt ez az utolsó utánpótlás torna, ahol szerepelhetek. Szeretnék a korosztálytól is egy szép eredménnyel búcsúzni.

– Végezetül egy személyesebb jellegű kérdés, említetted korábban, hogy szeretnél főiskolára menni és a jógáról tanulni. Ez végül összejött?
– Félig-meddig összejött, a főiskolát sajnos nem tudtam összeegyeztetni az edzésekkel, de jelenleg is tanulok, mégpedig természetgyógyászatot. Nem mondok le róla, hogy valamikor majd a jógáról is tanuljak, de ez egyelőre a jövő zenéje.

01.