Görgessen

Egyéb

Klubunk sikeres fiataljait díjaztuk az MVM Dome-ban!

Klubunk sikeres fiataljait díjaztuk az MVM Dome-ban!

Az Albert Alapítvány támogatásával megrendezett díjátadón 40 fiatal sportolónk vehetett át elismerést.

A Ferencvárosi Torna Club mindig nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás korú sportolók megfelelő nevelésére, s ehhez hozzátartozik, hogy eredményesség esetén a jutalmazás sem marad el. Február 15-én, szerdán az MVM Dome-ban rendezték meg a 2022-ben legeredményesebb ferencvárosi utánpótlás-versenyzők díjátadóját, amely az Albert Alapítvány támogatásával jött létre.

A 2022-es teljesítményük alapján idén 40 Fradi-sportoló kapott elismerést, többek között Mészáros Dániel Eb-győztes úszónk, Fábián Bettina világbajnok nyílt vízi úszónk, Nógrádi Bence junior világbajnoki ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázónk, illetve Szemes Gergő felnőtt világbajnoki nyolcadik helyezett vívónk.

Az ünnepélyes díjátadóról még több képet láthatnak IDE kattintva.

– Szeretném megköszönni az alapítványnak a munkáját, Magdinak, Flórinak, Ancsa néninek. Azt, hogy Flóri bácsi emlékét minden évben tiszteletben tartják, ápolják, és mindenkinek megmutatják az ő csodálatos életútját. Köszönöm azt is, hogy odafigyelnek a tehetségeinkre. Szeretném megköszönni az edzőknek a munkáját is, különösképpen a türelmét. Azt, hogy a gyerekekhez van türelmük, kitartásuk, van rájuk idejük, néha „apjuk helyett apjukként” foglalkozni velük. Egy győzelem önmagában nem ér semmit! Egy győzelemnek annyi más vonzata van. Amikor egy nagy sikeren túl vagytok, akkor ti példaképek lesztek. Persze egy csomóan irigykednek, mert azt gondolják, hogy ez a siker ingyen van, hogy csak úgy jött magától, de ez nem baj, gondolják csak ezt. Aztán egy csomóan azért kezdenek el majd sportolni, mert azt látják, hogy egy fiatalember, egy fiatal lány oda tudja tenni magát és nagy eredményeket tud elérni. Büszkék vagyunk rátok!  – mondta az FTC elnöke, Kubatov Gábor.

A díjakat (oklevél, emlékérem és pénzjutalom)  az FTC részéről klubunk elnöke, Kubatov Gábor, valamint Albert Magdolna, az alapítvány ügyvezetője adta át a sportolóknak.

2022 legjobb utánpótláskorú versenyzői: Herczegh Attila (atlétika), Herczegh György (atlétika), Mészáros Dániel (úszás), Gálicz László (úszás), Fábián Bettina (úszás), Fekete Dorina (kajak-kenu), Dömsödi Dalma (vízilabda), Neszmély Boglárka (vízilabda), Varga Vince (vízilabda), Gulyás-Oldal Emma (vízilabda), Simon-Sebestyén Gergely (vízilabda), Klár Gergely (vízilabda), Molnár Erik (vízilabda), Váncza István (birkózás), Szabados Noémi (birkózás), László Koppány (birkózás), Czeglédi Emese (birkózás), Szemes Gergő (vívás), Horváth Kean (vívás), Horváth Ádám (vívás), Nógrádi Bence (short track), Albert Viktória (short track), Végi Diána Laura (short track), Granasztói Ádám (short track), Major Dominik (short track), Balogh Ádám (kézilabda), Kovács Boldizsár (kézilabda), Nagy-Jávori Zalán (kézilabda), Horváth Fanni (kézilabda), Mészáros Virág (kézilabda), Menczer Lili (kézilabda), Papp Dorka (kézilabda), Szabó Laura (kézilabda), Török Fanni (kézilabda), Imre Szofi (kézilabda), Kármán Luca (kézilabda), Simon Petra (kézilabda), Ballai Borbála (kézilabda), Zámbori Zala (torna), Nagy Márk Dávid (torna).

01.