Görgessen

Egyéb

Éremeső a nyári világversenyeken

Éremeső a nyári világversenyeken

Az Albert Alapítvány által támogatott sportolók úszásban, atlétikában, valamint tornában is remekeltek.

Mihályvári-Farkas Viktória

A 2022-es római Európa-bajnokság második napján szállt vízbe az FTC tizennyolc éves tehetsége, Mihályvári-Farkas Viktória. A 400 vegyes délelőtti előfutamban az Ferencváros úszója legyőzte a címvédő, háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát és a legjobb idővel várta a finálét. Mihályvári a döntőben a hátúszás után állt az élre és innen már nem engedte a kezéből a győzelmet, megszerezve ezzel a felnőttek között első aranyát. Tavaly, az olimpiát megelőző kontinensviadalon második volt. Igazi „magyaros” futam volt ez, hiszen Mihályvári 4:37.56-es időeredménye után Jakabos Zsuzsa ért be a második helyen, így két magyar éremnek is örülhettünk.

„Remélem, sikerült bebizonyítanom, leginkább magamnak, hogy a vb kisiklás volt csak. Úgy álltam bele a felkészülésbe a vb után, hogy magunknak bizonyítsunk az edzőmmel, ez most sikerült. Hatalmas erőt fog ez adni a továbbiakban. A döntőre úgy álltam oda, hogy nyerni szeretnék, hogy ez lehetséges, most pedig itt állok aranyéremmel a nyakamban és Európa-bajnoknak mondhatom magamat. Tavaly azt mondtam a második helyem után, hogy a himnuszt kicsit a magaménak éreztem az ezüstéremmel a nyakamban, most viszont nekem szólt” – nyilatkozta a futam után az Albert Alapítvány által is támogatott sportoló, akinek ezúton is gratulálunk!

Mészáros Dániel

A római Európa-bajnokság első napján szerezte a magyar küldöttség az első aranyérmet, mégpedig a férfi 4×200-as gyorsváltóban a Holló Balázs, Németh Nándor, Márton Richárd, Milák Kristóf összetételű kvartett. A délelőtti előfutamban klubunk mindössze tizenhét éves úszója, Mészáros Dániel is medencébe ugrott a váltó tagjaként, így ebben az aranyéremben (amely egyen Magyarország 100. aranyérme a kontinenstornák történetében) az FTC tehetsége is aktív szerepet vállalt, és Európa-bajnokká vált.

Délelőtt mindig könnyebb úszni, de délután is készen álltam a versenyre, igaz megbeszéltük, hogy Milák Kristóf úszik majd helyettem a döntőben. Ott álltam a fináléban az edzői lelátón és nem túlzás, remegett a lábam, ahogy néztem a többieket, hogy hasítják a vizet és csapásról-csapásra mennek előre és végül Milák az első helyen csapott a célba. Elképesztő eredmény, még nem igazán fogtam fel, mit értünk el. Itt van az érem a nyakamban, és mit mondjak, van súlya. Ez az eredmény hatalmas lökés nekem is a pályafutásomban és hatalmas lökést ad a folytatásban is az Eb-n. Ha kimondom, hogy Európa-bajnokok vagyunk libabőrös leszek most is. Jó lesz majd később ezekre a pillanatokra visszagondolni, most egyelőre fel kell még fognom, hogy mit értünk el. Szeretném megköszönni a klubomnak, edzőimnek, hogy bíztak bennem a nehezebb időkben is és a családomnak, hogy mellettem állnak. – nyilatkozta a Fradi.hu-nak klubunk friss Európa -bajnoka.

Herczeg György

A Ferencváros fiatal gerelyhajítója augusztus elején vett részt a Kolumbiában rendezett U20-as atlétikai világbajnokságon. Herczeg a negyedik helyen jutott a döntőben, ahol 67,22m-es dobásával a 10. helyen végzett. A döntőt egy több mint egyórás vihar szakította félbe. Fiatal versenyzőnk eredménye dicséretet érdemel, hiszen Herczeg György elsőéves juniorként tudott részt venni a vb-n.

Herczeg Attila

Július 24. és 30. között rendezték meg Besztercebányán a XVI. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), ahol klubunk rendkívül fiatal gerelyhajítója Herczeg Attila egyéni csúccsal, 69.46-os dobásával az ezüstérmet szerezte meg a 10 fős fináléban.

Balázs Krisztián

Augusztus 28 és 21 között rendezték Münichben a torna Európa-bajnokságot, melynek döntőjébe a magyar válogatott is bejutott Balázs Krisztiánnal a soraiban. Krisztián talajon 13,166 pontot ért el, majd lovon 13,100-at, párhuzamos korláton 13,833-at, nyújtón pedig 13,866-ot. A Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kardos Botond, Kiss Balázs összeállítású magyar csapat végül 243,527 ponttal a hatodik helyen zárta az Európa-bajnokságot, bő három pontra a bronzérmes törököktől. Ennek a remek helyezésnek köszönhetően a magyar válogatott részt vehet az október 29. és november 6. közötti, liverpooli olimpiai kvalifikációs világbajnokság csapatversenyében.

Zámbori Zala

Szintén a Münicben rendezett junior Európa-bajnokságon vett részt klubunk fiatal tornásza, Zámbori Zala. Augusztus 19-én, pénteken rendezték meg az Európa-bajnokság csapatversenyét, amelynek a végén az egyéni összetett eredményét is kihirdették. A magyar csapat tagja volt Zámbori Zala is, akivel a remek 6. helyen végeztek a mieink. Zala a legfiatalabb tagja volt a csapatnak és három szeren segítette a nemzeti csapatot. Rontás nélkül, kiválóan tornázott pályafutása első nagy világversenyén.

01.