Görgessen

Egyéb

Sike András az idei Albert Életmű-díjas

Sike András az idei Albert Életmű-díjas

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, vasárnap vendéglátóként 2-1-re verte meg az Újpest FC-t az OTP Bank Liga 29. fordulójában, ezzel a hátralévő játéknapok eredményétől függetlenül megnyerte története 33. bajnoki címét. A telt ház előtt megrendezett mérkőzés kezdőrúgását megelőzően a Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok birkózóját, a birkózó szakosztály vezetőjét, Sike Andrást ünnepelte. Az 56 éves szakember Albert-életmű díjat vehetett át az Albert Alapítvány ügyvezetőjétől, Albert Magdolnától.

Az Albert Alapítvány 2013-ban alapította meg az Albert Életmű-díjat, amelyet olyan edzőknek, sportvezetőknek ad át évről évre, akik kiemelkedő nevelői munkát végeznek évek óta a Ferencvárosi Torna Clubban, és több sikeres bajnokot, eredményes sportolót felneveltek már.

Szöul ötkarikás bajnokának, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitányként is tevékenykedő Sike Andrásnak kezei közül olyan olimpiai, utánpótlás és felnőtt világ- és Európa-bajnoki érmes kiválóságok kerültek ki, mint Bácsi Péter, Fodor Zoltán, vagy épp a budapesti kontinenstornán remeklő Muszukajev Iszmail és Váncza István.

– Nagy megtiszteltetés, hogy az idei évben én kaphattam meg az Albert Életmű-díjat, külön öröm, hogy a díjat egy olyan fontos, telt ház előtt lejátszott futballmeccs előtt vehettem át, mint a labdarúgók bajnoki címéről döntő derbi. Köszönöm szépen mindenkinek! – mondta el Sike András.

01.