Görgessen

Egyéb

A felnőttek közé lép és a budapesti Eb-n úszna az FTC tehetsége

A felnőttek közé lép és a budapesti Eb-n úszna az FTC tehetsége

Utánpótlás-válogatott úszónk, a junior korosztály többszörös magyar bajnoka, Török Dominik Márk sok társához hasonlóan élt a karantén adta lehetőséggel és kipihente magát. Szerencsére már az uszodába is visszatért az élet, így junior Európa-bajnoki ezüstérmesünk is, aki a koronavírus-miatt eltörölt sok verseny miatt egy dolgot nagyon sajnál.

– Hogyan teltek az elmúlt hónapok? Hogyan tudtad elütni otthon az időt?
– Leginkább itthon voltam és igyekeztem nem kimozdulni sehova. Nem volt könnyű mert nem kertes, hanem társas házban lakunk.

 

– Mennyit sikerült otthon edzeni? Volt-e valamilyen edzésterved?
– Mivel az uszodai edzések elmaradtak ezért saját magam edzettem otthon. Minden nap futottam egy kicsit, illetve saját testsúlyos gyakorlatokat végeztem itthon.

 

– Te is azon fradista sportolók közé tartoztál, akik idén estek át a nagy vizsgákon. Hogyan sikerült bekapcsolódni az online oktatásba és hogyan zárult az érettségi?
– Nagyon gyorsan, már az első héten megoldották nekünk a tanárok, hogy minden gördülékenyen haladjon. Ugye ez azért is volt fontos, mert idén érettségiztem és örömmel mondhatom, hogy minden nagyon jól ment. Sikeresen leérettségiztem, volt egy emelt vizsgám is, amely szintén remekül alakult.

 

– Mi az, amit ez a nagyobb szünet adott neked?
– Többet tudtam itthon lenni és ezáltal olyan dolgokra is volt időm és energiám, amelyekre korábban nem igazán. Például elkezdtem a KRESZ tanfolyamot és hamarosan vizsgára is jelentkezem.


– Mit lehet tudni az úszóversenyekről? Hogyan alakul az idei program?

Jó hír, hogy szeptember végétől már folyamatosan lesznek versenyek szinte minden hétvégén. Ez azért is jó, mert legalább újra belelendülhetünk a versenyzésbe. Már nagyon várom!


– A korlátozások feloldásával mennyire változott meg az edzésterved? Hogyan látjátok a következő hónapokat a sportágon belül?

– A korlátozások alatt egyáltalán nem volt uszodai edzés, április utolsó heteiben viszont újrakezdhettük a közös munkát. Igaz, én csak az érettségi után ugrottam újra a medencébe. Most már heti tíz edzésünk van. Rendeződni látszik a helyzet és ahogy már említettem, hamarosan versenyek is lesznek, így tudunk számolgatni, következtetni, hogyan készüljünk.


– Korosztályos válogatottként már a felnőttek között is számolnak veled. Indultál a budapesti Világkupán és nemzetközi versenyeken. Milyen rövid és hosszútávú célokat tűztél ki magad elé?

– Nagyon sajnálom, hogy idén már nem rendezik meg az Ifjúsági Európa-bajnokságot, hiszen ez lett volna nekem az utolsó világversenyem ebben a korosztályban. Jövőre nagyon szeretnék kijutni a hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalra, ugyanis ott majd a négy legjobb magyar indulhat versenyszámonként.

01.