Görgessen

Egyéb

Albert-emlékplakát

Albert-emlékplakát

Elkészült a Császárról készített Albert Flórián-plakát. Flóri bácsi mostantól föntről figyeli a Fradi fiataljait.

Egy közös összefogásnak köszönhetően óriási Albert Flórián-plakáttal gazdagodott a Népligeti Sporttelep. A Fradi vezetősége az Albert Alapítvánnyal, Rákosi Gyulával és Szűcs Lajossal, az FTC művészeti ágával, valamint a létesítményvezetéssel együttműködve hozta létre a Császárról készített hatalmas molinót.

Az alkotást – amelyen egykori klasszisunk legnagyobb érdemei, és természetesen az Aranylabda képe is szerepel – a Kismartoni úthoz közel, a Fradi utánpótlás-futballistáinak székhelyénél helyezték el, így a gyerekek nap, mint nap Albert Flóriánra felnézve mehetnek az edzésekre és a mérkőzésekre.
– Fontos, hogy Albert Flóriánra folyamatosan emlékezzünk, és emlékeztessük rá az embereket, milyen hatalmas labdarúgó volt. Nagyon örülök, hogy elkészült ez a csodás molinó. Ez is hozzásegítheti a fiatalokat ahhoz, hogy egyszer valaki nála is jobb legyen – mondta Rákosi Gyula.

A molinó átadásán ott volt a Császár fia, korábbi kiváló játékosunk, ifjabb Albert Flórián.
– Óriásit nyom a latba, hogy édesapám föntről figyeli majd a fiatalokat. Remélem, hamarosan lesz olyan Fradista, aki hasonló sikereket ér el, mint azt ő tette – mondta Albert Flórián.

Az összefogás során mindenkinek egy célja volt: ápolni Flóri bácsi emlékét, ezzel is erősíteni a jövő fradistáit.
– A fő motivációnk az volt, hogy a fiatalok minden nap lássák: szorgalommal, tehetséggel és kitartással Magyarországról is lehet valaki a világ legjobbja – mondta Bánhidy András létesítményvezető-helyettes.

01.