Görgessen

Egyéb

A munka gyümölcse

A munka gyümölcse

2015-ben tizenegy kiemelkedő teljesítményű utánpótlás sportolót díjazott az Albert Alapítvány, valamint életműdíjjal jutalmazta Kádas Gézát.

A Ferencvárosi Torna Club és az Albert Alapítvány a legendás kilences szellemiségét tovább örökítve, idén ismét elismerésekben részesítette a legkiemelkedőbb utánpótlás sportolókat.

A kiválasztott tehetségek mindannyian nemzetközi versenyen alkottak maradandót azzal, hogy klubunkat és az országot képviselve dobogóra állhattak teljesítményük eredményeként. A legtöbb elismerés a Ferencvárosi Torna Club vízilabda szakosztályához vándorolt, minthogy Kolozsi Marcell, Pohl Zoltán, Vogel Soma, Vogel Simon és Jansik Szilárd révén öt olyan játékosa is volt klubunknak, akik az Universiádé válogatottal aranyérmesek lettek ősszel.

Három díjazottja volt női kézilabda szakosztályunknak, hiszen Háfra Noémi, Hlogyik Petra és Suba Sára a Macedóniában rendezett u17-es Európa Bajnokságon bronzérmesek lettek a korosztályos válogatottal.

A csapatsportok díjazottjai mellett két birkózó és egy tornász kapott oklevéllel és pénzjutalommal járó elismerést az Albert Alapítványtól. A birkózó Török Zsolt immár másodszorra érdemelte ki az alapítvány elismerését, idén a junior Eb-n szerzett bronzéreméért. Azonos sportágban és azonos eredménnyel végzett Sándor Klaudia, igaz ő az u23-as Eb-n lett harmadik, míg a tornász Boncsér Krisztán az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon állhatott a dobogó legalsó fokára.

A kiváló sportolók mellett egy képzési szakembert, a rengeteg bajnokot kinevelő Kádas Gézát jutalmazták, méghozzá életműdíjjal, melyet a Ferencvárosi Torna Clubnál végzett három évtizedes munkájáért és az utánpótlás nevelésben betöltött kiemelkedő szerepéért kapott.

01.