Görgessen

Egyéb

Siker minden szinten

2015. május 4.Kategória: Egyéb
Siker minden szinten

Mindkét korosztályban a Ferencváros csapata nyerte a II. Albert Flórián Kupát. Az edzők és az Albert Alapítvány értékeli a rendezvényt.

Amint arról már vasárnap is beszámoltunk, az U9-es és az U10-es korcsoportban is a Ferencváros zöld csapata nyerte meg a II. Albert Flórián Kupát.

Az FTC „kis” korosztályainak koordinátora, Bajor László érthetően boldogan nyilatkozott a tornát követően a fradi.hu-nak.

– Albert Flórián emlékéhez méltóan szerepeltünk az U9-es és az U10-es korosztályunkkal – fogalmazott Bajor László. – Flóri bácsi unokája még egy góllal is emlékezetessé tette ezt a napot. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy vasárnap volt az FTC megalakulásának 116. évfordulója. Sikerült ennek megfelelően felnőni a feladathoz. Jó volt látni, hogy ennyi gyerek egyszerre focizik. Bár az időjárás az idén sem kedvezett a tornának, de ez nem zavarta az önfeledten játszó gyerekeket. Külön öröm, hogy ebben az évben az U9-es és U10-es korosztályban már itthon és külföldön is fel tudjuk venni a versenyt a hasonló korosztályú külföldi csapatatokkal. Tornát nyerni véletlenül nem lehet, bár szerencse kellhet hozzá, mindenki láthatta, hogy megérdemelt volt a kettős tornagyőzelem. Ez mindenképpen dicséri az edzők munkáját, persze ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve már csak hátradőlünk, ugyanolyan munkába vetett hittel kell dolgoznunk, hogy újabb sikereket éljenek át gyerekek. Minden dicséret a játékosoké és az az őket vezető edzőké. Gratulálok! Külön köszönet az Albert Alapítványnak, és mindenkinek, aki a torna szervezésében és lebonyolításában részt vett!

U9-es együttesünk minden mérkőzését a rendes játékidőben nyerte meg. Ennek ellenére a torna után vezetőedzőnk, Balázs Péter elismerte, hogy a szerencsére is szükségünk volt a sikerhez. A szakember azt is hangsúlyozta, mennyire fontosak a gyermekek számára a versenytapasztalatok.

Nem volt konkrét elvárásom a fiúk felé, csak hogy tegyenek meg mindent a győzelemért. Persze a jó csapatnak szerencséje is van, kulcsmomentumokban tudtunk betalálni egész nap. Különösen a döntőben jött ez jókor, mivel a hazai pálya és a szülői elvárás nagy nyomást helyezett a gyerekekre. Jövőre már kisebb teher lesz ez a számukra, a tapasztalat sokat számít ezen í téren. A szezon elején például még féltünk a külföldiektől, nem tudtunk ellenük a valós tudásunknak megfelelően játszani. A sok megvívott nemzetközi meccsnek köszönhetően ez ma már nem probléma. Hasonlóképpen hamar meg fogják tanulni, hogyan viseljék a hazai meccseket.

Az U10-es korosztályban is mieink csapata győzött. A fináléban büntetőpárbaj után szerezte meg a Fradi a győztesnek járó trófeát. Az együttes vezetőedzője, Fehér Ádám így értékelte a sikert:

A múlt heti, külföldi tornagyőzelmet követően vártam a srácoktól, hogy itthon is az első háromban végeznek. A tornán magabiztosan vette a csapat az akadályokat, a döntőig gólt sem kaptunk. A csoportmeccseken rendkívül lendületes játékot nyújtottunk, majd az első kulcspont a Ptuj elleni negyeddöntő volt: ebéd után kicsit álmosabban, kicsit jóllakottabban játszottunk, ahogy Ausztriában is. De játékban mindegyik ellenfelünknél ügyesebbek voltunk, csak a döntő utolsó perceiben vártuk már túlságosan a meccs végét. Ezért aztán a büntetőkre maradt a döntés – ez már a gyerekeknek is ugyanolyan nyomást jelent, mint magasabb korosztályokban, de a srácok megoldották ezt a feladatot is. Büszke vagyok a csapatra!

A torna díjazását az Albert Alapítvány állta. Albert Magdolna, az alapítvány ügyvezetője hangsúlyozta, milyen fontos számukra az utánpótlás támogatása – nem csak a futballban.

Nagy öröm volt látni az önfeledten játszó gyermekeket. Már rég véget ért a torna, ők pedig az esőben is lelkesen futballoztak tovább. Nagyon jó érzés, hogy édesapám nevét viseli a torna, biztosan ő is mosolyogva nézte volna a gyerekeket, nagyon szerette őket. A jövőben is támogatjuk az utánpótlás-szakosztályok hasonló kezdeményezéseit, és nem csak a labdarúgásról beszélek. Bármilyen furcsán is hangzik az Albert Flórián Szabadfogású Birkózóverseny viadalnév, hiszen édesapám neve a focival forrt össze, számunkra minden sportág ugyanolyan kedves.

01.