Görgessen

Egyéb

Kettős győzelem

2015. május 3.Kategória: Egyéb
Kettős győzelem

Az U9-es és az U10-es korosztályban is a Ferencváros csapata nyerte meg a II. Albert Flórián Kupát!

Vasárnap a Népligetben két korcsoportban 16-16 csapat versengett a II. Albert Flórián Kupáért. A győzelem mindkétszer a Fradié lett!

Mind az U9-es, mind az U10-es korosztályban két csapatunk vágott neki a küzdelmeknek. A lebonyolítás is hasonló volt mindkét korcsoportban: négy négyes csoportban játszottak egymás ellen a csapatok, majd a felső- és az alsóágon is egyenes kiesés rendszerben dőlt el a helyezések sorsa.

A kilenc éven aluliak között az FTC zöld csapata mindhárom ellenfelét legyőzve nyerte meg az A csoportot. A Trencint 2-1-re, a Vasas Kubala Akadémia és a Drava Ptuj csapatát 4-1-re győzték le a fiúk.

Az FTC fehér csapata a Topolyát 4-1-re legyőzte a D csoportban, ám ezután a Honvédtól (0-1) és az Illés Akadémiától is vereséget szenvedett, így az alsóházban folytatta szereplését.

Ott a Cluj ellen sima, 6-1-es győzelmet arattunk. Ezt követte a Vasas elleni, büntetőkkel kivívott siker (0-0 után), a Drava Ptuj viszont 2-1-re legyőzte fehér csapatunkat, amely a 10. helyen zárta a viadalt.

Zöld csapatunk a negyeddöntőben 5-0-ra ütötte ki a Senicát, majd az elődöntőben a Sopron várt a fiúkra – őket 4-1-re verte a Fradi. A döntőben a Dalnoki Akadémia ellen pedig 2-1-re nyert az FTC, amely mind a hat meccsét megnyerve szerezte meg a tornagyőztesnek járó trófeát.

Csapatunk az első hely mellett a gólkirályi címet is megszerezte: Bakó Sámuel volt a legeredményesebb gólvágó.

Az U10-esek vetélkedése során zöld csapatunk kiemelkedett az A csoportból: gólt sem kapva ütötték ki fiatal labdarúgóink sorrendben a Honvéd (5-0), a Topolya (5-0) és a Trencin (6-0) gárdáját.

Fehér csapatunk a D csoportban kevésbé szerepelt sikeresen: a Vasas (0-3), az Atletico Arad (0-3) és a Sopron (0-4) is jobbnak bizonyult együttesünknél.

Az alsóházban viszont a Timisoara ellen büntetőrúgásokkal a mieink mentek tovább a gól nélküli meccs után, az Illés Akadémia ellen viszont 2-1-es vereséget szenvedtünk. A korosztályos derbin viszont 3-0-ra legyőzték a fiatalok az Újpestet, így a 11. helyet szerezték meg.

Zöld csapatunk a negyeddöntőben a Drava Ptujt verte 1-0-ra, majd fináléba jutásért az Atletico Aradon álhatott nemes bosszút a másik Fradiért. Egy újabb 1-0-s győzelemmel ez is sikerült, majd a döntőben a Slovan ellen 1-1 után büntetőkkel szereztük meg a tornagyőzelmet.

Akárcsak az U9-esek között, a tízévesek viadalán is Fradista volt a legeredményesebb játékos: Barkóczi Benedek szerezte meg a gólkirályi címet.

01.