Görgessen

Egyéb

Útjára indult az Albert Expressz

Útjára indult az Albert Expressz

Augusztus 23-án útnak indul a Ferencvárosi Torna Club egykori Aranylabdás futballistájáról elnevezett élményvonat!

Az Albert Expressz Élményvonat első állomására Villányba indul, ahol az érdeklődők szurkolhatnak a hagyományos SZÚR-on, vagyis a Színészek-Újságírók Rangadón, és részt vehetnek egy kellemes villányi borkóstolón is, és megkóstolhatják a Kecskés pincészet házias ételeit is. Az Albert Expressz hangulatos étkezőkocsijában lehetőség nyílik odaútban reggelizni, visszaútban vacsorázni. Az Orfeum kocsiban zenés produkció szórakoztatja a zenés-táncos szórakozást kedvelőket az utazás alatt – írja a mavnosztalgia.hu.

A MÁV Nosztalgia Kft. Albert Flórián örököseivel, valamint a Ferencvárosi Torna Clubbal egyetértésben Albert vonatot indít azzal a szándékkal, hogy a korszak legnagyobb magyar játékosának alakját, emlékét megidézzék a szurkolókkal, futballbarátokkal és szimpatizánsokkal közösen. A Villányba közlekedő Élményvonat „Albert kocsiján” szerepel a Legenda portréja és neve. Az egész napos program a sportra épül, és mind azt szolgálja, hogy emlékezzünk és felidézzük a „Császárt” és ápoljuk a magyar futball nemes hagyományait.
Felejthetetlen és emlékezetes nap vár a résztvevőkre. Az utasok közt szerepelnek a vonat névadójának hozzátartozói, a Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott, valamint a Magyar Színész Válogatott, továbbá ismert egykori Fradi játékosok (Fenyvesi, Rákosi, Szűcs, valamint a korábbi sikeres BL- csapat tagjai), illetve 3 játékvezető, Arany Tamás FIFA bíró vezetésével.

A nap csúcspontja Villányban egy 3 csapatos nagypályás körmérkőzéses torna a SZÚR (Színész-Újságíró rangadó) a magyar újságíró-színész válogatott, illetve a helyi újságírókból, színészekből, közéleti emberekből álló vegyes csapat között. A színészek közül pályára lép többek között Nemcsák Károly, Makrai Pál, Straub Dezső, Laklóth Aladár, Besenczi Árpád, Lippai László, Varga Miki, Mészáros Béla, az újságíróknál pedig Borsi László – Lakásvásár Média Csoport elnöke, Borsi Gergely – Nemzeti Sport, újságíró, Istenes Bence – RTL Klub, műsorvezető, Istenes László – RTL Klub, szerkesztő-műsorvezető, P. Fülöp Gábor – MTVA, műsorvezető-riporter, Mohay Bence – MTVA, műsorvezető-riporter, Petúr András – Sport TV, műsorvezető-riporter, Somogyi Zsolt – Nemzeti Sport, újságíró.

Az Albert Expressz hangulatos étkezőkocsijában lehetőség nyílik az odafelé vezető úton reggelizni, a visszaút során pedig vacsorázni.
Az Orfeum kocsiban zenés produkció szórakoztatja a zenés-táncos szórakozást kedvelőket az utazás alatt.

A SZÚR „kommentátora”: Kopeczky Lajos, egykori MTV szerkesztő-sportriporter.

01.