Görgessen

Egyéb

Albert Expressz

Albert Expressz

Felavatták az Albert Flórián tiszteletére készített vasúti étkezőkocsit.

Az Albert Alapítvány képviseletében a Császár lánya, Albert Magdolna, valamint az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál ünnepélyes keretek között ma délelőtt felavatta az Albert Expresszt és az egyetlen magyar Aranylabdás tiszteletére készített vasúti étkezőkocsit. Az eseményt a Nyugati pályaudvar királyi vágánya mellett tartották, ahonnan 12.20-kor – számtalan relikviával, emléktárggyal és magával az Aranylabdával – elindult első útjára az Albert Expressz. A mai úti cél Veresegyház, így a vonat azon a szakaszon haladhat át, amely mellett a Császár is rengetegszer futott fiatal korában.

A jeles eseményen jelen volt Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója is.

Orosz Pál: – Albert Flórián pályafutásának és életének köszönhetően fantasztikus örökség áll a Ferencváros mögött. A Császár jelen volt, amikor a magyar klubfutball történelme legnagyobb sikerét érte el 1965-ben, a VVK-serleg elhódításával. Erőt kell merítenünk a múltból és a példaképeinket meg kell ismertetünk a fiatalokkal is. Fontos, hogy gyermekeink olyan környezetben nőjenek fel, amelynek szellemisége a Császár életét is magában hordozza. A mai esemény is ezt a törekvést támogatja.

Az eseményről ITT tekinthet meg képgalériát.

Az Albert Express következő állomása már a szurkolók számára is elérhető lesz. A MÁV Nosztalgia Kft. és az Albert Alapítvány 2014. július 26-án Élményvonatot indít Szabadkára.

Az utasok közt szerepelnek majd – meghívott vendégként – a vonat névadójának hozzátartozói, a Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott, valamint a Színész Válogatott, továbbá ismert egykori Fradi-játékosok (Dr. Fenyvesi Máté, Rákosi Gyula, Szűcs Lajos, valamint a korábbi sikeres BL-csapat tagjai). Korábbi futballistáink közül sokan pályára is lépnek a szabadkai minitornán.

Az Albert Expressz szabadkai túrájára pedig későbbi játékunkon jegyeket is lehet nyerni. A szerencsés győztesre felejthetetlen, emlékezetes nap vár. A játékért figyeljék honlapunkat és hivatalos Facebook-oldalunkat.

01.