Görgessen

Egyéb

FTC Albert Kupa

FTC Albert Kupa

Remekül szerepeltek az FTC női tornászai a hétvégi népligeti megmérettetésen.

Az FTC Népligeti tornacsarnokába rendezték meg az idei „Tornászni Öröm!” tornafesztivált, amely szakosztályunk életében az eddigi legnagyobb verseny volt. Az eseményre közel 600 néző látogatott ki, a szurkolók „Zsebibaba” utánpótlás csapatversenyeket, és egyéni nemzetközi versenyt egyaránt láthatott.

Az egész napos rendezvényen 420 tornászkislány szerepelt, és 35 bírónő működött közre.

A „Zsebibaba” csapatversenyeken 14 klub 350, 4 és 14 éves tornásza szerepelt. A legtöbb csapattal klubunk képviseltette magát a tornán: 14 csapatban 85 kislány mérettette meg magát, de az UTE is 10 csapattal vett részt.

A „Zsebibaba” versenyrendszer megalkotója, Bathó Márta, az FTC szakosztályvezetője csak titkon remélte, hogy egy napon majd ennyi szép és ügyes kislány versenyez ebben a rendszerben. Külön öröm, hogy a versenyrendszert már a Magyar Torna Szövetség is átvette.

Az FTC csapatai 3 aranyérmet és 6 dobogós helyet szereztek, de a KSI, a TFSE, a BHSE, valamint az UTE sportolói is felállhattak a dobogó legtetejére. Érdekesség egyébként, hogy idén először a Győr, az Adács, a Debrecen, valamint a Balatonfüred is képviselte magát.

A „Jövő tornászbajnoka” FTC Albert Kupa leány nemzetközi versenyen 4 korosztályban 54 versenyző indult.

A hat magyar klub mellett három külföldi, egy dán, egy cseh és egy horvát csapat is képviseltette magát. A legtöbben a 2004-2005-ben született versenyzők voltak (29 fő), ami jó jel a magyar tornasport jövőjére nézve.

Az egész egyéni versenyből kiemelkedett az FTC legjobb ifjúsági válogatottja, Molnár Csenge. A 12 esztendős sportoló nem csak a saját korcsoportjában diadalmaskodott, de a verseny legmagasabb összetett pontszámát (50,80) tornászta). Csenge ugrásban és talajon már nemzetközi szinten is figyelemre méltó gyakorlatot mutatott be. Talajon szerzett pontja (14,10) a verseny legmagasabb pontszáma is volt egyben.

Nem véletlen tehát, hogy az Albert Vándorserleget Molnár Csenge vehette át Albert Magdolnától.

A versenyt támogatók jóvoltából minden versenyző sok ajándékkal térhetett haza. A gyönyörű érmeket és kupákat a rendezvény névadó szponzora, az Albert Alapítvány biztosította.

A rendezvény mottójának megfelelően a legszebben mosolygó tornászlányok „mosoly” lufi díjat kaptak.

01.