Görgessen

Egyéb

A derbin köszöntötték alapítványunk díjazottjait

A derbin köszöntötték alapítványunk díjazottjait

Az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány amellett, hogy ápolja Albert Flórián emlékét, különös figyelmet szentel a klub értékeinek, tehetségeinek gondozásának, ennek jegyében minden évben díjazza legjobb utánpótlás korú labdarúgóinkat. A 2022/2023-as idényben a „Legjobb játékosnak” járó díj a 18 éves Tóth Alexet illeti meg, aki munkája elismeréseként már az NB I-ben is bemutatkozott a Ferencváros színeiben, és oszlopos tagja a magyar U19-es válogatottnak.

„Nagyon megtisztelő, hogy rám gondoltak a szakemberek, és én kaphattam meg ezt a díjat. Szeretném ezúton is megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy idáig eljussak. Köszönet illeti elsősorban a szüleimet, az edzőimet és mindenkit, aki az eddigi pályafutásom során mellettem állt. Külön öröm volt számomra, hogy a derbi előtt vehettem át az elismerést, hiszen a mérkőzés hangulata még inkább arra ösztönzött, hogy egyszer a felnőtt csapat oszlopos tagja lehessek, ezért fogok dolgozni minden edzésen. Elképesztő volt a tegnapi atmoszféra, úgy gondolom, hogy ez a párharc kiemelkedik a hazai mezőnyből – mondta el Tóth Alex.

Utánpótlásunk gólkirálya pedig a szintén 18 éves Berényi Erik lett. Az FTC-hez 3 és fél évvel ezelőtt csatlakozó támadó 17 találatot szerzett az U19-es bajnokság előző idényében.

„Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy tegnap átvehettem a gólkirályi elismerést. Külön köszönöm az edzőmnek, Lucsánszky Tamásnak, hogy bízott bennem, megadta a lehetőséget, játszatott, és nagyon örülök annak, hogy ezzel élni is tudtam. Óriási megtiszteltetés volt, hogy a derbi előtt részesültem a díjban, szeretném megköszönni a klubnak, hogy ekkora élménnyel gazdagodtam. A mérkőzésre pedig már nem is találok jelzőket, óriási hangulat közepette sikerült megvernünk az Újpestet, összeségében tehát tökéletes estém volt – osztotta meg gondolatait a díj átvételét követően Berényi Erik.

Idén mindkét játékosunk rendszeresen pályára lép már NB III-as csapatunkban. A díjakat az Albert Alapítvány részéről Albert Flórián adta át a derbi kezdőrúgását megelőzően.

 

01.