Görgessen

Egyéb

Fábián Bettina a felnőtt elit kapujában

Fábián Bettina a felnőtt elit kapujában

Rendkívül sikeres nyarat zárt Fábián Bettina, az FTC úszója és az Albert Alapítvány támogatottja. Fábián a közelmúlt versenyein rendre dobogós, vagy dobogó közeli helyezéseket ért el, Fukuokában vb-ezüstérmet szerzett, a nyíltvízi Európa-kupa versenyein is többször állt a dobogón, végül pedig a múlt héten egyéniben és váltóban is junior Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

Fiatal úszónk első világbajnokságán szerepelt Fukuokában, ahol több versenyszámban is megmérettette magát. Először a 10 kilométeres nyíltvízi számban szerepelt, ahol kilencedik helyen végzett. A versenyt követően még csalódottan nyilatkozott, de két nappal később öt kilométeren már nyolcadikként ért célba. Az áttörést végül a négyszer 1500 méteres váltó versenye hozta meg, ahol Fábián Olasz Annával, Rasovszky Kristóffal és Betlehem Dáviddal mindössze 18 évesen ezüstérmet szerzett!

A júliusi világbajnokság után folytatódtak a LEN Nyíltvízi Európa-kupa küzdelmei, ahol természetesen Fábián is érdekelt volt. A sorozat negyedik, szlovákiai állomásán úszónk második lett, a következő állomáson, Észak-Macedóniában már aranyérmet szerzett, majd Barcelonában második helyen, de az addig összetettben első olasz ellenfele előtt ért célba, így megnyerte az összetett versenyt, ráadásul úgy, hogy a sorozat egyik állomásán nem is indult.

Fábián Bettina utolsó korosztályos versenyeire a múlt héten került sor, a korfui junior Európa-bajnokságon. Versenyzőnk Görögországból is fényesen csillogó aranyérmekkel tért haza, miután óriási hajrával győzött 10 kilométeren, majd a vegyes váltóval is első helyen ért célba.

Fábián Bettinának gratulálunk nyári eredményeihez, és sikeres szereplést kívánunk a felnőtt mezőnyben!

Úszónk a Fradi TV legutóbbi adásában is szerepelt, az adás az alábbi linken érhető el.

https://fb.watch/nu62tWAmRS/

01.