Görgessen

Egyéb

Ellenfélre vár a női U20-as vízilabda-válogatott

Ellenfélre vár a női U20-as vízilabda-válogatott

Csoportja élén zárt a portugáliai Coimbrában világbajnokságon szereplő korosztályos válogatott, így a negyeddöntőben a Brazília-Kanada/Új-Zéland keresztbejátszás győztesével találkozik majd.

A mieink a tornát megelőzően a B jelű kvartettbe, az Egyesült Állomok, Izrael és Olaszország mellé kerültek. Benczur Márton együttese az első játéknapon az olaszokkal találkozott, és szoros mérkőzésen, végül ötméteresekkel vereséget szenvedett. A javításra Izrael ellen nyílt lehetőség, és a lányok megmutatták, hogy miért is tartoznak a favoritok közé. Csapatunk végig dominált, az utolsó negyedet kivéve mindegyiket megnyerte, és 18-8-as győzelmet aratott, így várhatta az Egyesült Államok elleni csoportrangadót.

Az amerikaiak ellen a védekezésé volt a főszerep, hiszen magabiztos és fegyelmezett játékunk ellenére ellenfelünk az utolsó negyedre felzárkózott, de együttesünk mindvégig koncentrált maradt, és behúzta a derbit. A válogatott így csoportja élén zárt, és ellenfélre vár a szerdai negyedöntőre. Egyesületünket két sportoló, Neszmély Boglárka és Dömsödi Dalma képviseli a világversenyen.

01.