Görgessen

Egyéb

Vízilabda: Negyedik helyen zártak U17-eseink

Vízilabda: Negyedik helyen zártak U17-eseink

Ezúttal nem sikerült az éremszerzés korosztályos vízilabda-válogatottunknak, hiszen a manisai Európa-bajnokságon szereplő együttes a bronzmérkőzésen 14-8-ra alulmaradt Spanyolországgal szemben.

Egyesületünket a kontinenstornán négy játékos is képviselte, Zeman Márton, Haverkampf Bence, Simon Sebestyén és Lugosi Csongor személyében. A mieink a csoportkörben Montenegróval, Spanyolországgal és Horvátországgal találkoztak. Az első mérkőzésen csapatunk 13-6-ra nyert, a spanyolokkal 12-12-es döntetlent játszott, míg a horvátok ellen 13-9-es győzelmet aratott.

Az út az elődöntőbe Hollandián át vezetett, a feladat azonban nem okozott gondot válogatottunknak, hiszen az első negyedet 4-1-re nyerték, míg a harmadik etapban lőtt öt góljukra nem érkezett holland válasz, ami el is döntötte a továbbjutás sorsát. Az elődöntőben Szerbia várt a mieinkre, déli szomszédunk azonban túl nagy falatnak bizonyult, Haverkampfék 12-9-es vereséget szenvedtek, így a bronzéremért ugorhattak medencébe.

Az éremszerzés azonban végül nem sikerült, Spanyolország a két középső negyedet két, illetve három góllal nyerte, összeségében pedig 14-8-ra behúzta a találkozót, ami azt jelentette, hogy csapatunk a negyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot. Egyesületünk játékosai közül Haverkampf hét, Zeman egy, Simon hat, míg Lugosi szintén egy góllal járult hozzá az U17-es válogatott teljesítményéhez. Ezúton is gratulálunk nekik!

Az U17-es válogatottak szereplésével lezárult a nyári vízilabda utánpótlás-tornák sorozata, legközelebb szeptember 8. és 15. között szoríthatunk U20-as női pólósainkért, akik a portugáliai Coimbrában megrendezésre kerülő világbajnokságon szerepelnek majd.

01.