Görgessen

Egyéb

Interjú díjazottjainkkal, Varga Zéténnyel és Bagi Ádámmal

Interjú díjazottjainkkal, Varga Zéténnyel és Bagi Ádámmal

A DVSC elleni bajnoki mérkőzés előtt Albert Magdolna, az Albert Alapítvány ügyvezetője  labdarúgó utánpótlásának két 16 éves tehetségét, az U17-es magyar válogatott játékosait, Varga Zétényt és Bagi Ádámot köszöntötte. Az Albert-díjat Varga Zétény, mint a legjobb utánpótláskorú játékosunk, Bagi Ádám pedig, mint az utánpótlásunk gólkirálya érdemelte ki. Az Albert alapítvány ugyanis amellett, hogy ápolja egykori Aranylabdásunk, Albert Flórián emlékét, különös figyelmet szentel a klub értékeinek, tehetségeinek gondozásának, támogatásának.

A mindössze tizenhat éves Varga Zétény rögtön első NB III-as mérkőzésén gólt szerzett, a Bicske elleni Magyar Kupa mérkőzésen pedig az első csapatban is pályára lépett. A fiatal támadóval az elmúlt hónapok történéseiről beszélgettünk.

– Mik az első emlékeid a labdarúgással kapcsolatban?
– Háromévesen kezdtem el focizni egy focisuli-féleségben, ott nevelkedtem tízéves koromig. Az utánpótlás-tornákon rendszeresen összekerültünk a Ferencvárossal, én pedig számos alkalommal betaláltam ellene, így aztán egy idő után megkérdezték tőlem, hogy nincs-e kedvem náluk folytatni, én pedig igent mondtam.

– Végigjártad a Fradi utánpótláscsapatait, augusztusban pedig a második csapatban is bemutatkoztál, ráadásul rögtön góllal vetted ki a részed az MTK legyőzésében. Hogyan élted meg a debütálásodat?
– Fantasztikus érzés volt a felnőttek között játszani, főleg, hogy rögtön gólt is tudtam szerezni. Úgy érzem, jó úton járok, szeretnék ezen tovább haladni.

– A Bicske elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésen az első csapatban is pályára léptél. Milyen érzések kavarogtak benned az oldalvonal mellett állva?
– Ez volt az első alkalom, hogy elutaztam az első csapattal, ezért egy kicsit meg voltam illetődve, de nagyon felemelő érzés volt, hogy én is ott lehetek. Mindenki nagyon segítőkész volt velem, Csercseszov mestert remek szakembernek ismertem meg, rendkívül motiválóan beszél mindenkivel.

Tanácsolt neked valamit külön Csercseszov?
– Most a meccs előtt nem, de még nyár elején, amikor a felnőttekkel edzettem, leültünk beszélgetni.

– A teljesítményed az AS Roma figyelmét is felkeltette, ki is utaztál Romába meghallgatni a Farkasok ajánlatát, ám végül elutasítottad őket. Miért?
– A válogatott és a Fradi meccsein figyeltek fel rám, majd meg is kerestek, és ki is mentem hozzájuk. Azt szerették volna, hogy igazoljak Rómába, de a szívem haza húzott. Szeretnék a Ferencváros játékosa lenni, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam. Mindenesetre remek visszaigazolás, hogy egy olasz sztárklub figyelmét is felkeltettem.

– Milyen célokat tűztél ki magad elé az idei szezonban?
– Szeretnék minél többet fejlődni, minél többször pályára lépni az NB III-ban, illetve, ha alkalmam adódik rá, akkor az első csapatban is.

Öt év múlva is még csak huszonegy éves leszel, hova szeretnél addigra eljutni?
– A közeljövőben mindenképp a Fradiban szeretnék meghatározó játékossá válni, de ha úgy hozza a sors, akkor öt év múlva a topligák valamelyikében is szeretnék pályára lépni. De persze addig még rengeteget kell dolgoznom

– Mint a Ferencváros kiemelkedően tehetséges sportolója, téged is támogat az Albert Alapítvány. Hogy látod, milyen előnyöket tud nyújtani egy ilyen támogatási forma?
– Kiemelt sportolóként vagyok kezelve, számos támogatást megkapok ezáltal. Az Albert Alapítvány támogatásának köszönhetően számos sportfelszerelést, táplálék-kiegészítőt be tudok magamnak szerezni, így kizárólag a felkészülésre kell koncentrálnom.

Tizenhat éves labdarúgónk, Bagi Ádám góllal mutatkozott be a Ferencváros második csapatában.

– Hogyan ismerkedtél meg a labdarúgással?
– Másfél éves koromban már édesapámmal rúgtuk a kertben a labdát, később nagyon sok sportot kipróbáltam, de a labdarúgás lett az, amelyik a legjobban magával ragadott. A szüleimtől minden támogatást megkaptam, így nem volt kérdés, hogy futballista szeretnék lenni.

– Hogyan kerültél a Ferencvároshoz?
– Jászberényben kezdtem el focizni, ahol a teljesítményemmel több klub figyelmét felkeltettem, többek között a Fradiét is. Kijöttek a meccseimet megnézni, majd elhívtak próbajátékra. A Fradinál félév alatt meggyőztem az edzőket, így leigazoltak.

– Végigjártad a Fradi utánpótláscsapatait, a hétvégén pedig első alkalommal a második csapatban is pályára léptél, ráadásul rögtön gólt is szereztél. Hogyan élted meg a mérkőzést?
– Fantasztikus érzés volt a bemutatkozás, régóta vártam erre a pillanatra. Örülök, hogy góllal sikerült meghálálnom a bizalmat. A srácok rendkívül segítőkészek voltak, úgy érzem, be tudtam illeszkedni.

– Mik a céljaid az idei szezonban?
– Szeretném megszilárdítani a helyemet az NB III-as együttesben, minél többször pályára szeretnék lépni, és gólokat szeretnék szerezni. Ezen kívül nagyszerű lenne rendszeresen együtt edzeni az első csapattal.

Hol látod magadat öt év múlva?
– Elsősorban a Ferencváros játékosa szeretnék lenni, hiszen nagyon szeretem ezt a klubot, de nyilván nehezen utasítanék vissza egy topligából érkező ajánlatot.

Téged is támogat az Albert Alapítvány, milyen előnyökkel jár egy ilyen támogatási forma?
– Elsősorban rendkívül megtisztelő, hogy bekerültem a programba, másrészt pedig sokkal egyszerűbb így kizárólag a labdarúgásra koncentrálnom.

01.