Görgessen

Egyéb

Remek szereplések, két bronzérem támogatott versenyzőinktől

Remek szereplések, két bronzérem támogatott versenyzőinktől

A közelmúltban remek eredményeket ért el az FTC két fiatal sportolója, Szabados Noémi és Herczeg György, akik nem mellesleg az Albert Alapítvány kiemelten támogatott növendékei is.

A bulgáriai Plovdivban megrendezett U23-as birkózó Európa-bajnokságon szereplő birkózó, a balra látható Szabados Noémi a vigaszágon szerzett jogot arra, hogy a bronzéremért küzdjön. Végül élt az eséllyel és március 10-én, a német Sophia Schaefle 3-1-es legyőzésével megszerezte a 3. helyet.

Alig pár nappal később, március 13-án, vasárnap a 17 éves tehetség, a borítóképünkön látható Herczeg György nyert bronzérmet a portugáliai Leiriában megrendezett Dobó Európa Kupán, miután harmadik lett a gerelyhajítók U23-as versenyében. Az FTC U20-as világranglista-vezetője és hazai korosztályos csúcstartója nagyszerű formában versenyzett, a mezőny legfiatalabb tagjaként, a harmadik dobására érte el a 74.87 métert, amely dobogós helyezést ért számára.

– Több ellenfelemmel már a tavalyi U20-as Európa-bajnokságon is találkoztam, így nem volt teljesen ismeretlen a mezőny. Ez volt pályafutásom eddigi legjobban sikerült versenye nemcsak a helyezésemet, de a verseny szintjét is figyelembe véve. Fontos állomás volt ez a nyári kolumbiai U20-as világbajnokság előtt a számomra – nyilatkozta Herczeg a versenyt követően.

Szabados Noéminek és Herczeg Györgynek is szívből gratulálunk eredményes szereplésükhöz!

01.