Görgessen

Egyéb

Videó: „A hűség mintaszobra volt”

Videó: „A hűség mintaszobra volt”

A Groupama Arénában várja a Ferencváros és a labdarúgás szerelmeseit az Albert 80 kiállítás, amely klubunk legendájának, az 1967-ben Aranylabdát nyert Albert Flóriánnak állít emléket. A tíz éve elhunyt klasszis szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját.

„Fantasztikus értékeket képviselt, olyanokat, mint például a hűség. Egy asszony mellett, egy országban élte le az életét, csak egy futballcsapatban játszott, pedig aranylabdásként, amikor például a brazil válogatottal ment el edzőtáborozni, bizonyára lehettek ajánlatai külföldről, hogy ne a hazafelé tartó repülőre üljön fel, hanem egy másikra. Példaként álljon mindenkinek, miként lehet leélni egy életet, megmutatta, hogy bármi lehetséges a futballban, ha valaki nagyon akar” – nyitotta meg a kiállítást Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

A tárlat, amely a Fradi Múzeumba megváltott jeggyel látogatható a Groupama Aréna negyedik emeletén – nyitvatartás: kedd-vasárnap 10-18 óráig, kivéve meccsnapokon – új, interaktív elemekkel bővült, amely a fiatalabb korosztály számára is élvezhető módon mutatja be Albert Flórián pályafutását, sikereit.

A FradiMédia videójában többek között a fiú, ifj. Albert Flórián, a bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk osztrák vezetőedzője, Peter Stöger, valamint az egykori csapattárs és barát, Rákosi Gyula is megemlékezik a „Császárról”.

01.