Görgessen

Egyéb

Irány Hercegszántó!

Irány Hercegszántó!

A Császár szülőfalujában kiállítással és öregfiúk-meccsel emlékeznek meg az Aranylabda elnyerésének 50. évfordulójáról.

Augusztus 11-én, pénteken veszi kezdetét a Szántóiak napja elnevezésű kétnapos rendezvénysorozat a Bács-Kiskun megyei Hercegszántón. Legendás labdarúgónk, Albert Flórián szülőfalujában számos színes, izgalmas program mellett nem feledkeznek meg arról sem, hogy a Császár – máig egyetlen magyarként – éppen ötven évvel ezelőtt, 1967-ben nyerte el az európai labdarúgás legrangosabb egyéni díját, az Aranylabdát.

Ennek tiszteletére a hercegszántói Művelődési Házban augusztus 11-én 17 órai kezdettel megnyitják az „50 éves az Aranylabda” című jubileumi emlékkiállítást, valamint felavatják Albert Flórián bronz portréját.

A hercegszántói sportpályán is megemlékeznek a község híres szülöttéről, 19 órakor ugyanis kezdetét veszi egy öregfiúk labdarúgó-mérkőzés, a Hercegszántó FC és az FTC között, a Császár tiszteletére. A kilátogató nézők olyan korábbi népszerű ferencvárosi kedvencekkel találkozhatnak, mint Szűcs Mihály, Telek András, Keller József, Deszatnik Péter, Dragóner Attila, Zoran Kuntic, Lisztes Krisztián, Szkukalek Igor, Szenes Sándor, Rab Tibor, Pogány László, Dzurják József, Mucha József, Horváth Péter, Fischer Pál, Lipcsei Péter, vagy Bánki József. A mérkőzésre a belépő ára 1000 forint.

A rendezvény fővédnöke az Albert Alapítvány!

01.