Görgessen

Egyéb

Albert Kupa

2017. május 2.Kategória: Egyéb
Albert Kupa

A Ferencváros tornászai sikeresen szerepeltek a hétvégén a Népligetben megrendezett Albert Kupán.

Az egész napos rendezvényen 37 csapat 70 tornásza részvételével négy utánpótlás-csapatversenyt és az Albert Kupa egyéni nemzetközi versenyt rendezték meg az FTC tornacsarnokában. A rendezvényen 19 klub, közöttük két cseh és egy-egy horvát, illetve izlandi klub indult.

A négy korosztályban megrendezett egyéni versenyen háromban ferencvárosi győzelem született. Sándor Natália a 8 éveseknél, Fülöp Anna a 11-12 éveseknél, míg Usakova Anna a 13 évesek mezőnyében lett első. Rajtuk kívül még három lányunk is dobogós lett. Szlifka Lilien és Dócs Alíz a kicsiknél, míg Kiss Laura a III. korcsoportban. A legeredményesebb FTC-versenyző idén Fülöp Anna lett, aki egy évre elnyerte az FTC Kupát. A díjat legendás labdarúgónk, Albert Flórián lánya, Albert Magdolna adta át.

Tornászaink a csapatversenyben is jól szerepeltek. Nyolc csapatunkból hét állhatott a dobogóra. Bajnok lett a IV és I. korcsoportos szabad korosztályos csapatunk, ezüstöt nyertek az I. II. és IV. korosztályos csapataink, míg a III. korcsoportban mindkét csapatunk bronzérmes lett.

A Tornázni Öröm! mottóval megrendezett versenyünkön összesen 323 tornász indult. Fő támogatónk idén is az Albert Alapítvány volt, amely sok szép érmet és kupát ajánlott fel.

Az eseményről készült fotókért kattintson IDE.

01.