Görgessen

Egyéb

Irány a VB!

Irány a VB!

Kijutott az ifjúsági világbajnokságra az Albert Alapítvány által támogatott Kirkov Valentin, de Petró Ádám révén friss Eb-győztese is van kajakosainknak.

Nagy sikerekkel kezdte a nyarat kajak-kenu szakosztályunk, hiszen ifjúsági világbajnokságra és Európa-bajnokságra is sikerült sportolót kvalifikálnia, míg Petró Ádám révén ifjúsági maratoni Európa-bajnoki címet is szerzett. A már-már embertelen, 30 kilométeres távon aranyérmes Ádám testvérével, Erikkel együtt igazolt nem rég klubunkba, utóbbi 1000 méteren párosban és egyesben is kijutott a bulgáriai ifjúsági Európa-bajnokságra. Szintén új igazolás a Lengyel Viktor edzette Csizmadia Kolos, aki az U23-as korosztály 200 méteres kajak egyesében kvalifikálta magát az ifi Eb-re.

A legjelentősebb nemzetközi viadalra, a világbajnokságra azonban egy teljesen ferencvárosi nevelésű sportoló, az Albert Alapítvány által támogatott Kirkov Valentin jutott ki. Valentin a 200 méteres kajak kettes tagjaként képviselheti Magyarországot és a Ferencvárost az ifjúsági világbajnokságon, miután a szegedi válogatón első helyet szerzett Kuli István oldalán. Valentin emellett K2 500 méteren is versenyben volt az első helyért, végül hat tizeddel a második helyen végzett Bálint Gergővel, de még fájóbb lehetett a 200 méteres kajak egyes, ahol a szemmel alig látható különbséggel, hatvanhét ezred másodperccel maradt le a dobogó legfelső fokáról.

A kivételes eredményeket szállító kajakosról edzője, a Fradi kajak-kenu szakosztályát vezető Szellák Dávid nyilatkozott.

„Valentin az első olyan sikeres srác, aki teljes mértékben Fradi-nevelés a kajak-kenuban. 2011-ben kezdtem el tehetségeket toborozni az iskolákban, ő még azon a nyáron le is jött hozzánk, mára pedig már ifjúsági VB résztvevő. De nem meglepő ez, hiszen egy végtelenül alázatos sportember, aki ellenvetés nélkül elvégez minden feladatot, amit kérek tőle, de még az elvártakon felül is rengetegszer végez pluszmunkát. Nagyszerű srác, példakép lehet a többiek számára.”

01.