Görgessen

Egyéb

Kiállítás

Megnyílt a kiállítás

Megnyílt a kiállítás

Az Albert Flórián életművét felölelő tárlat a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben tekinthető meg.

Szeged, Nyírbátor és Komárom után végre Budapesten is látható az egyetlen magyar Aranylabdás életművét felölelő kiállítás. „Albert Flórián talán ezzel egy picit hazatért, mivel a kiállítás ott tekinthető meg, Ferencvárosban, ahol ő a legnagyobb sikereit elérte” – fogalmazott az Albert Alapítvány kuratóriumi elnöke, Sipos Jenő.

A megnyitó beszédet követően Ferencváros polgármestere, Bácskai János vette át a szót, aki kiemelte: Albert Flórián mindig otthon lesz Ferencvárosban, egyben köszönetét fejezte ki azért, hogy a Császár ennyi dicsőséget, ekkora hírnevet adott a kerületnek.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor ezt követően azt mondta: „Albert Flórián kapcsán talán a legfontosabb dolog a hűség. Amikor a brazilokkal edzett, akkor egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a világ összes klubja szeretettel várta volna. De ő hűséges maradt a családjához, és a Ferencvárosi Torna Clubhoz is.”

Az elnök hozzátette, az új arénában minden feltétel adott lesz, hogy Albert Flórián emlékét tovább ápoljuk, és megőrizzük a jövőnek.

„Nagyon jó férj, nagyon jó apa, nagyon jó sportoló, és barát is volt egyben. Talán ez a legfontosabb, amit elmondhatok, hogy édesapám nagyszerű ember volt” – mondta elcsukló hangon a Császár gyermeke, Albert Magdolna, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segített abban, hogy a kiállítás otthon is megvalósult.

A tárlat – amely a VVK-Kupa élethű másával kiegészült – megnyitójára teljesen megtelt a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, nem csak egykori társakat, barátokat lehetett felfedezni az érdeklődők között, hanem rajongókat is, olyanokat, akik a mai napig nem tudták elfelejteni a Császár mozdulatait, cseleit, gesztusait…

„Egy csodálatos ember csodálatos életműve” – mondta egy látogató a sok közül. A tömeg szobáról-szobára vándorolt, kupák, fényképek, relikviák övezték útjukat, a tévéstábok interjúkat készítettek.
A falról Flóri bácsi mosolygott ránk.


A kiállításnak a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény (1092, Bp., Ráday utca 18. – bejárat az Erkel utca 15. felől) ad otthont. A tárlat április 3-ig látogatható, minden nap 10 és 18 óra között.

01.