Az Albert Flórián alapítvány története

Albert Focitábor

Az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Gólkirály-alapítványt két magánszemély alapította 2010-ben. Az alapítványnak 2011 októberéig maga a névadó, Albert Flórián volt az elnöke. A Császár halála után, 2012. június 12-től, Sipos Jenő személyében új elnökkel és kibővített célokkal láttunk munkához. Az új célkitűzéseknek köszönhetően az alapítvány neve szintén megváltozott - Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány lett.

Az utolsó személyi változás 2013 májusában történt, miután Sipos Jenő - kuratóriumi tagságának fenntartásával - az elnöki megbízatásról lemondott, az alapítók Kubatov Gábort jelölték ki az elnöki tisztségre, aki jelenleg is betölti ezt a pozíciót.

Az indulás óta eltelt pár hónapban sikerült olyan projekteket elindítani, amelyekből szeretnénk hagyományt teremteni. Ilyen például a két Fradi Családi nap, és az Albert Flórián emléktorna-sorozat.

Elindítottunk egy iskolai akciót is, melynek keretében a diákokat a rendszeres sportolással, ennek előnyeivel, élményeivel ismertetjük meg. Nagyon fontosak továbbá azok a díjak, amelyeket minden évben szeretnénk átadni. Az első kitüntetettek már 2013-ban átvehették az Albert-díjat: ezt utánpótlás-labdarúgóink közül a legjobb, illetve a legtöbb gólt elérő játékos kapta meg, de életműdíjat kapott a legeredményesebb nevelőedzőnk is.

A díjak mellett 34 sportoló részesült alapítványi támogatásban, a tervek szerint ezt is szeretnénk folytatni: a jövőben azokat a sportolókat támogatnánk egész évben, akik eredményeikkel, hozzáállásukkal és szorgalmukkal méltóképpen képviselték a Ferencvárosi Torna Clubot.

Több tehetséges labdarúgót sikerült már felkarolnunk, akiket az ország különböző pontjain találtunk meg, a tehetségkutatásnak a jövőben még nagyobb figyelmet szentelünk.

Névadónk hírnevének megőrzése, ezen keresztül a magyar labdarúgó-kultúra és a sportemlékek ápolása szintén fontos feladatunk. Az ország több pontjára, sőt, már a határokon túlra is eljutott az Albert Flórián emlékkiállítás, ez terveink szerint a jövőben is hasonlóképp folytatódik.

Egy százalék

Klubunk a ferencvárosi szurkolók és szimpatizánsok adófelajánlását kéri.

Megnyílt a kiállítás

Már látogatható az „50 éves az Aranylabda” kiállítás a Bálna Budapest kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban.

A Mikulás a Fradi otthonába, a Népligeti Sportközpontba is ellátogatott, ahol óriási szeretettel fogadták a gyerekek - VIDEÓ!