Tevékenységeink

Támogatott projektek

Az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány támogatja a Ferencvárosi Torna Club legsikeresebb és legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzőit. 2013-ban 34 sportoló részesült támogatásban, rajtuk kívül az FTC legjobb korosztályos labdarúgója és gólkirálya is díjazásban részesült.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az utánpótlásban dolgozó edzők is elismerést kapjanak, ezért 2013-ban megalapítottuk az Albert Flórián életműdíjat, melyet olyan edzők kapnak meg a jövőben, akik évek óta eredményesen nevelik, készítik fel ifjú sportolóinkat.

Albert Életműdíj

Albert Támogatás

Hű a Fradihoz!

Az alapítvány elindította az Albert Flórián-emléktorna sorozatot, melynek keretében a Ferencvárosi Torna Club összes szakosztálya rendez egy-egy versenyt. Ezekre a tornákra az ország minden pontjáról várunk indulókat, sőt, külföldi résztvevőkre is számítunk.

FTC Kupa

2012-ben rendeztük meg először a Fradi Családi Napot, amelyre 2013-ban ismét számtalan szülő és gyermek látogatott el. A kisebbeket légvárakkal, játékokkal, sportolási lehetőségekkel, míg a felnőtteket könnyűzenei koncertekkel vártuk. A rendezvényt egészségnappal kötöttük egybe, egészségsátrunk egész nap orvosi tanácsokkal és különböző mérésekkel várta az érdeklődőket.

Családi nap

Elsődleges feladatunk Albert Flórián emlékének, szellemiségének ápolása. A Császár életét mutatja be „Az egyetlen magyar aranylabdás” című vándorkiállítás. A tárlat a szegedi Móra Ferenc Múzeum segítségével valósulhatott meg, számos tabló, fotó, díj és személyes tárgy segítségével ismerhetik meg a látogatók Albert Flórián kivételes sportpályafutását és életét. A kiállítást Szegeden mutattuk be 2012-ben, azóta számos helyszínen több ezer érdeklődő látta nemcsak az ország határain belül, hanem a határokon túl is.

A császár emlékét őrzi a róla készült film is, melyet 2012-ben mutattak be. Emellett a Magyar Posta bélyegívvel tisztelgett emléke előtt.

2013. szeptember 15-én, Albert Flórián születésének napján méltó síremléket állítottunk az Óbudai temetőben, míg a Népligeti Sporttelepen fát ültettünk a Császár emlékére.

Sikeres megnyitó

Albert láz

A Császár kiállítása

Faültetés

Nem feledünk

Csodálatos emlékezés

Albert focitábor

A sport fontosságára az idei tanév elején indult kampányunk keretében hívjuk fel a diákok figyelmét. Terveink szerint Budapest több iskolájába is ellátogatunk, ahol az egészséges életmódról, a sport fontosságáról tartunk előadást. Híres sportolóink segítségével próbáljuk meggyőzni a gyerekeket arról, milyen meghatározó élmény sportolni, valamint, hogy a tanulás mellett is lehet bárki élsportoló.

Alapítványunk elnöke, Kubatov Gábor határozta meg a kampány szlogenét: A sport ad egy második esélyt. Az akcióval nemcsak az a célunk, hogy a gyermekeket versenyszerű sportolásra csábítsuk. A kampány ugyanannyira sikeres, ha az általunk megszólított fiatalokból egészséges, a sportot szerető, és azt támogatni kívánó felnőttek lesznek.

Iskolalátogatás

Sportolj a Fradiban!

Egy százalék

Klubunk a ferencvárosi szurkolók és szimpatizánsok adófelajánlását kéri.

Megnyílt a kiállítás

Már látogatható az „50 éves az Aranylabda” kiállítás a Bálna Budapest kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban.

A Mikulás a Fradi otthonába, a Népligeti Sportközpontba is ellátogatott, ahol óriási szeretettel fogadták a gyerekek - VIDEÓ!