Az alapítvány működése, tevékenysége

Az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány nemcsak nevében összetett, a célok terén is sokrétű – számos feladatot tűzött ki maga elé. Albert Flórián élete, sportpályafutása, szellemisége gyakorlatilag meg is határozza mindazt, amivel az alapítvány foglalkozik, mindazt, amiért dolgozik.

Albert élete a sportról, a labdarúgásról szólt. Elég, ha a zöld gyepen eltöltött éveire gondolunk, vagy később arra az időszakra, mikor már szaktanácsadóként dolgozott. Ezekben az években, hétvégenként árgus szemmel figyelte a Ferencvárosi Torna Club utánpótlás-mérkőzéseit, keresve az ifjú tehetségeket. Alapítványunk egyik fő feladata szintén a tehetséges, fiatal sportolók kiválasztása, tehetséggondozása és támogatása, a szükséges személyi és tárgyi feltételek megvalósításának elősegítése.

Albert Flórián ízig-vérig fradista volt, egész élete összefonódott az FTC-vel. Közel ötven esztendőt töltött el klubunknál, pályafutása során soha nem játszott másik egyesületben, később pedig megválasztották a klub tiszteletbeli elnökének. Kiváló kapcsolatot ápolt a többi szakosztály sportolóival, így alapítványunk sem kizárólag a labdarúgásra fókuszál, hanem egyesületünk összes szakosztályára. Elsősorban természetesen a Fradi utánpótlás-szakosztályai kerülnek előtérbe, ám a fent említett célokat országos szinten is szeretnénk megvalósítani.

Fontos továbbá számunkra a magyar sport hagyományainak megőrzése, a különböző sportágak népszerűsítése, a versenyszerű és amatőr sportolás révén a fiatalok egészséges életmódra nevelése. Ennek megvalósítása érdekében létrehoztunk egy iskolai akciót, melynek köszönhetően a fiatalok tanulhatnak a sport szerepéről, és közelebb kerülnek a Ferencváros eszméihez, legendáihoz.

A testmozgás egészséges életmódot biztosít, emellett pedig – ami meghatározó lehet a gyermekek számára – olyan élményeket és sikereket ad, amelyek örökké emlékezetesek lesznek a számukra.

A sport mindenkinek újabb esélyt, újabb lehetőséget biztosít arra, hogy kiemelkedhessen. Alapítványunk számára nemcsak az ér fel sikerrel, ha egy fiatalból élsportoló válik, hanem az is, ha egészséges, a testmozgást szerető, a sportot támogatni kívánó ember lesz belőle.

A jövő sikeres nemzedékének kialakítása mellett tevékenységünk közé tartozik a múlt ápolása, hiszen akinek nincs múltja, annak jövője sem lesz.

Alapítványunk egyik fontos feladata Albert Flórián hírnevének, emlékének megőrzése, így természetesen a teljes magyar labdarúgó-kultúra ápolása is, hiszen a Császár pályafutása egybeesik a magyar labdarúgás egyik legsikeresebb időszakával.

Az Albert Flórián emlékkiállítás a Császár életét dolgozza fel, ezzel együtt persze a magyar futball számos sikere is megelevenedik a látogatók előtt. A tárlatot az ország számos pontján nagy sikerrel mutattuk be, emellett jártunk a határon túl is, és fő célunk a jövőben, hogy a kiállítást a lehető legtöbb helyszínen bemutassuk.

Érem és kvalifikáció!

Kadet birkózónk, Szabados Noémi ezüstérmes lett a Szkojéban zajló Európa-bajnokságon, így kvalifikálta magát az Ifjúsági Olimpiára!

Tornázni öröm!

A Ferencváros női torna szakosztálya idén is megrendezte hagyományos országos leány utánpótlás versenyét a népligeti tornacsarnokban.

1%: Közel a határidő!

Ugye nem felejtetted el? Május 22-ig még felajánlhatod adód egy százalékát a jövő fradista bajnokainak! Élj a lehetőséggel!