Érem és kvalifikáció!

Kadet birkózónk, Szabados Noémi ezüstérmes lett a Szkojéban zajló Európa-bajnokságon, így kvalifikálta magát az Ifjúsági Olimpiára!

Május 14. és 20. között Szkopjéban rendezik meg a kadet birkózó Európa-bajnokságot. A kontinensbajnokság negyedik napján lépett szőnyegre a 65 kilósok mezőnyében a Ferencváros versenyzője, Szabados Noémi. A súlycsoport korosztályos magyar bajnoka a nyolcaddöntőben könnyedén legyőzte bolgár ellenfelét, majd a negyeddöntőben 6:2-re nyert a moldáv Deleu ellen. Noémi a legjobb négy között az azeri Mirzazadát türelmes, taktikus birkózással 4-0-ra verte, így bejutott a döntőbe. A Fradi tehetségére a fináléban az ukrán címvédő, világbajnoki bronzérmes Oksana Hudik várt és sajnos kijött a fizikai különbség a két lány között. Bár Noémi mindent megtett, Hudik végig irányítva, fokozatosan felőrölve az FTC birkózóját végül 10-0-ra nyert. Szabados Noémi így ezüstéremmel zárta az Európa-bajnokságot. Mivel Noémi súlycsoportja az ifjúsági olimpia programjában is szerepel, birkózónk fantasztikus sikerével kvalifikálta magát az október 6. és 18. között Buenos Airesben rendezendő Ifjúsági Olimpiára. „Nagyszerűen zártunk, Noémi szenzációsan birkózott. Végig koncentrált, összpontosított, láthatóan rengeteget fejlődött tavalyhoz képest. Nagyon szépen vette az akadályokat, mondhatom, hogy élt a lehetőséggel! A döntőig összesen csak két pontot értek el ellene. A fináléban a címvédő, világbajnoki bronzérmes, jóval erősebb fizikumú ukrán lánnyal csatázott. Szerintem nincs közöttük ekkora különbség, de roppant büszke vagyok rá, nagyon megérdemelte ezt az ezüstérmet, sokat dolgozott érte és a döntő után egyáltalán nem volt elkeseredve, örül és nagyon boldog. A női szakág három kvalifikációt szerzett az Ifjúsági Olimpiára, de csak két versenyző utazik majd. Nagyon bízom benne, hogy ő lesz az egyik” – mondta Noémi edzője, Farkas Gábor. Szívből gratulálunk Noéminek, aki az Albert Alapítvány kiemelt támogatottja.