Egy százalék

Klubunk a ferencvárosi szurkolók és szimpatizánsok adófelajánlását kéri.

A személyi jövedelemadó 1% felajánlása nem kerül semmibe, ugyanakkor nagyon sokat segíthet vele. Az adó 1% felajánlásra minden olyan magánszemély jogosult, akinek adófizetési kötelezettsége van, és jövedelemadóját határidőre maradéktalanul befizette a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, vagy részletfizetési, vagy fizetési halasztási engedélye van a NAV-tól. Kérünk minden ferencvárosi szurkolót és szimpatizánst, hogy a jogszabály adta lehetőségekkel élve adója 1%-ával támogassa a Ferencvárosi Torna Club központi alapítványát, az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítványt! Az alapítvány célja: klubunk hagyományainak ápolása, az utánpótláskorú sportolók emberi, erkölcsi, szellemi fejlődésének, a működés feltételeinek elősegítése, a fiatalok magas színvonalú sporttevékenységének támogatása. Név: Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány Székhely: 1091, Budapest, Üllői út 129. Adószám: 18296147-1-43 Fontos, hogy amennyiben támogatni szeretné adója 1%-ával az Albert Alapítványt, úgy feltétlenül tartsa be a határidőket, hiszen a határidőn túl leadott felajánlás jogvesztő, vagyis érvényét veszíti, és késedelmi igazolási kérelemmel sem menthető ki! A személyi jövedelemadó-bevallás, és az 1%-ról szóló felajánlás rendelkezési határideje egyéni vállalkozóknak, ÁFA fizetésére kötelezett magánszemélyeknek, valamint az EVA és KATA hatálya alá bejelentkezett vállalkozóknak 2018. február 26. Az előző kategóriákba nem tartozó munkavállalók, valamint az ÁFA fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának határideje pedig 2018. május 22. További fontos információ, hogy 2018-tól megváltozott a személyi jövedelemadózás rendje, így megszűnt a munkáltatói adómegállapítás. Személyi jövedelemadó-tervezetünket a NAV automatikusan elkészíti, ezt március 15-e és március 19-e között ügyfélkapu regisztrációval, a NAV ügyfélszolgálatán személyesen, telefonon, vagy kérelem esetén postai úton megkapva ellenőrizhetjük, kérhetjük módosítását. Amennyiben módosításra vonatkozó kérelem nem érkezik be, a NAV május 22-től automatikusan az elkészített tervezetet tekinti érvényes adóbevallásnak. A változás miatt papír alapon már nem kapjuk kézhez automatikusan az 1+1%-ról való rendelkező nyomtatványt. Viszont egy százalékunkról a bevallás módjától függetlenül, a bevallással együtt, vagy attól teljesen elkülönülten is rendelkezhetünk, a következő módokon: - a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (elektronikus úton Ügyfélkapunkon keresztül, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen) - az e-szja felületen az online kitöltő program segítségével, amelyet IDE kattintva érhet el - a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban). A nyomtatvány, valamint a letöltésével kapcsolatos információk ITT érhetőek el - a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain) - Ezen kívül, bár a munkáltatói adómegállapítás megszűnt, a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!) Kérjük szurkolóinkat, ne mulasszák el a lehetőséget, éljenek a jogszabály adta lehetőséggel, és támogassák adójuk egy százalékával az Albert Alapítványt! Egy százalék, egy cél, ezer tehetség!