FTC Kupa

Női torna szakosztályunk vasárnap az Albert Alapítvány támogatásával nagyszabású versenyt rendezett

A Zsebibaba csapatversenyeken először az óvodások (3-6 éves korig) versenyeztek, összesen hét csapat negyvenöt kislánya. Majd a négy szeren már igazi szabadon választott gyakorlatokkal versenyző 9-12 évesek jöttek. A legnépesebb mezőny (9 csapat) a 7-8 éveseknél volt. Ők is négy szeren, de előírt gyakorlatokkal versenyeztek.

A csapatversenyt a szabad korcsoportosok versenye zárta. Az edzőteremben erre az eseményre kialakított nézőtér zsúfolásig megtelt szurkoló családtagokkal. Mindenki csodálta az ügyes és bátor kislányokat. Jó volt látni, hogy az esemény főtámogatója, az Albert Alapítvány jóvoltából mindenki érmet kapott, valamint azt, hogy az FTC szülőknek és további szponzoroknak köszönhetően minden csapat sok ajándékot vihetett haza.

A csapatversenyek reggel fél 9 – től délután 3-ig zajlottak. Összesen tizenegy klub harminckét csapatának kétszáztíz tornászkislánya szerepelt, ez részvételi csúcsnak számít. Külön öröm számunkra, hogy lelkes fiatal edzőinknek köszönhetően tizennégy FTC csapat is indult, közülük hét együttes dobogóra is állhatott, négy csapatunk pedig aranyérmes lett!

Délután léptek szerekhez az egyéni nemzetközi korosztályos versenyen indulók. Négy korcsoportban a 8-14 éveseknél negyvenhat kislány vett részt a „Jövő Tornászbajnoka Albert Kupa” versenyen.
A holland, horvát és cseh tornászok révén külföldiek is szerepeltek. A mezőnyben több ifjúsági válogatott, magyar bajnok is indult.

Örömmel számolhatunk be arról, hogy a 2001-2002-es mezőnyben Kanai Vivien meg tudta ismételni elmúlt hétvégi győzelmét és most is bajnok lett. Jól szerepelt másik két válogatott lányunk is: Molnár Csenge Vivi korcsoportjában bronzérmes, míg Gődény Pálma a legidősebbeknél ezüstérmes lett. Az egyéni versenyeken is minden induló kapott ajándékot!
Egyéni eredmények itt:

A versenyt huszonnyolc bírónő pontozta végig, őket is nagy tapssal jutalmazta a mindvégig sportszerűen szurkoló közönség. Kedves gesztus, hogy a bírók is ajándékot kaptak. A rendezvényen számos neves sportoló jelent meg, közöttük Klinga László birkózó, akinek unokája különdíjat is kapott. Badics Réka, Tóth Renáta, Raibl Tünde korábbi válogatott versenyzőink edzőként, míg Ladányi Andrea pontozóként szerepelt. De kint járt Altorjai Sándor a MATSZ főtitkára és Draskóczy Imre szövetségi kapitány is.

A versenyek során sok különdíjat is kiosztottak, de a legrangosabb a verseny végére maradt:
Albert Magdolna, az Albert Flórián Alapítvány elnöke a legeredményesebb FTC tornásznőnek: Kanai Viviennek átadta az ALBERT Vándorserleget.