Eredményes ob

Kajak-kenu szakosztályunk 12 érmet nyert a Szegeden megrendezett ifjúsági és U23-as országos bajnokságon.

A lányoknál maratoni ifjúsági Európa-bajnokunk, Fekete Dorina remekelt, K1 1000 és 4000 méteren nyert aranyérmet. A férfiaknál az ifjúságiak mezőnyében a Csokor Erik, Gergő Bálint páros 500 méteren lett első, Petró Erik pedig az U23-asoknál, az 5000 méteres távon állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az FTC kajakozói összesen 12 érmet, köztük négy aranyat, öt ezüstöt és három bronzot szereztek az országos bajnokságon. „Tökéletes versenyt zártunk.” – kezdte szakosztályvezetőnk, Szellák Dávid. „Bár meleg volt, de a csapat nagyon jól teljesített. Számítottam arra, hogy sikeresek leszünk, de ennyi éremre nem. Petró Erik rövidebb távon is egyre jobb lesz, hosszú távon pedig bíztam az aranyérmében. Fekete Dorina volt a hétvége sztárja. Jobban szerepelt, mint a saját korosztályában. Az érmeken felül a Ferencváros még egy nagy sikert ért el. Öt versenyzőnk is indulhat a szeptemberi racicei Olimpiai Reménységek Versenyén. Ott majd Fekete Dorinának, Rekop Gyöngyvirágnak, Keresztes Kristófnak, Csokor Erik és Gergő Bálint szurkolhatunk. Most egy hosszabb pihenő következik a csapat nagy részének, csak azok maradnak, akikkel készülünk a maratoni válogatóra, illetve az Olimpiai Reménységek Versenyére.” – értékelte a szegedi versenyt Szellák Dávid. EREDMÉNYEK Ifjúsági és U23 Országos bajnokság, Szeged NŐI Ifjúsági K1 3x200 m: 5. Turcsán Kinga, Kovács Mercédesz, Torda Csenge; C-döntő: 4. Fekete Csenge, Hegedűs Dóra, Pichler Anna K1 1000 m: 1. Fekete Dorina K1 4000 m: 1. Fekete Dorina K2 200 m: 3. Rekop Gyöngyvirág, Szabó Cintia (Dunakeszi), 9. Kaszás Lívia, Nemes Valentina K4 U17-U18 1000 m: 3. Rekop Gyöngyvirág, Kákai Réka (KDSE), Fekete Csenge, Fekete Dorina, 5. Turcsán Boglárka, Kovács Mercédesz, Torda Csenge, Országh Zea K4 4000 m: 7. Kaszás Lívia, Kákai Réka (KDSE), Nemes Valentina, Torda Csenge FÉRFI Ifjúsági K1 200 m: 5. Gergő Bálint K1 3x200 m: 2. Hegedűs Dániel, Havadi István, Keresztes Kristóf; D-döntő: 3. Lászlófalvi Dominik, Polgár Bertalan, Szuromi Márton; E-döntő: 5. Balla Levente, Karap Sándor, Ketler Martin K2 200 m: 2. Csokor Erik, Gergő Bálint K2 500 m: 1. Csokor Erik, Gergő Bálint, 5. Tomori Gergely (BHSE), Keresztes Kristóf K4 500 m: 8. Lászlófalvi Dominik, Balla Levente, Polgár Bertalan, Szuromi Márton K4 4000 m: 2. Csokor Erik, Gergő Bálint, Havadi István, Keresztes Kristóf, 10. Kozák Botond, Hegedűs Dániel, Karap Sándor, Ketler Martin, 12. Lászlófalvi Dominik, Balla Levente, Polgár Bertalan, Szuromi Márton U23 K1 200 m: 2. Csizmadia Kolos, 6. Kirkov Valentin K1 500 m: 6. Petró Erik K1 5000 m: 1. Petró Erik K2 200 m: 3. Csizmadia Kolos, Kirkov Valentin K2 500 m: 7. Csizmadia Kolos, Kirkov Valentin K2 1000 m: 2. Petró Erik-Varga Ádám (KSI) K4 200 m: 5. Csizmadia Kolos, Petró Erik, Bácskai János, Kirkov Valentin K4 500 m: 6. Csizmadia Kolos, Petró Erik, Bácskai János, Kirkov Valentin