Fradista arany!

A kajakozó Keresztes Kristóf ifjúsági olimpiai bajnok lett a Győrben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Kajak-kenu szakosztályunk egyetlen EYOF-indulója a K1 200 méteres távon nyert aranyérmet. Emellett párosban, ugyanezen a távon a B-döntőben lett első, míg a vegyes csapattal negyedik. Kristóf K2 500 méteren és ezen a távon a vegyes magyar csapattal is a negyedik helyet szerezte meg. „A rajtot sajnos kicsit elrontottam, de utána nagyon jó 100 métert mentem. Tudtam, hogy ha már idáig eljutottam, akkor meg kell csinálnom. Ez motivált a legjobban. Összességében nagyon elégedetten értékelném az EYOF-ot, örülök az eredményeknek.” – mondta Keresztes Kristóf az olimpiai arany után. „Kristóf az előfutamban második lett, de a középfutamát a legjobb idővel megnyerte. A döntőben elrontotta a rajtot, de az utolsó 100 méteren elképesztő teljesítményt nyújtott és 3-4 centivel megelőzte orosz ellenfelét, így aranyérmes lett.” – mondta tanítványa szerepléséről Szellák Dávid szakosztályvezető. A tornászoknál Tomcsányi Benedek volt a Ferencváros indulója. Fiatal versenyzőnk az egyéni versenyben összesítésben a 36., míg a magyar csapattal a 12. helyen zárt. Benedek legjobb eredményét gyűrűn érte el, ahol 12.950 pontjával a 12. lett. A másik fradista tornász, Vízlendvai Máté tartalék volt. Úszásban Mándli Benedek remekelt. Fő számában, 200 méter pillangón negyedik, míg 200 gyorson hatodik lett. Utóbbi számnál érdekesség, hogy Benedek az előfutamok során a kilencedik helyen végzett, amivel elsőre nem került be a fináléba, de egy versenyző visszalépése miatt indulhatott a döntőben. A magyar gyors és vegyes váltóval egy ötödik és egy negyedik helyet szerzett. EREDMÉNYEK EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL, GYŐR KAJAK-KENU (Keresztes Kristóf) K1 200 m, U15-U16: 1. Keresztes Kristóf K2 200 m, U15-U16, B-döntő: 1. Opavszky Márk, KERESZTES KRISTÓF K2 500 m, U15-U16: 4. Opavszky Márk, KERESZTES KRISTÓF K4 Mix 200 m, U15-U16: 4. Magyarország (Opavszky Márk, Szellák Szabina, Rendessy Eszter, KERESZTES KRISTÓF) K4 Mix 500 m, U15-U16: 4. Magyarország (Opavszky Márk, Szellák Szabina, Rendessy Eszter, KERESZTES KRISTÓF) TORNA (Tomcsányi Benedek) Lólengés: 10.900 pont (55.); gyűrű: 12.950 pont (12.); ugrás: 12.900 pont (38.); korlát: 12.650 pont (28.); nyújtó: 11.600 pont (48.); talaj: 12.700 pont (35.) Összetett: 73.700 pont (36.) ÚSZÁS (Mándli Benedek) 200 m gyors: 6. 200 m pillangó: 4. 4x100 m gyorsváltó: 5. 4x100 m vegyes váltó: 4.