Méltó helyen

A hétvégi, Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést (5-0) megelőzően két utánpótlás labdarúgónk is rangos elismerésben részesült.

Az NB I 3. fordulójában megrendezett hazai bajnoki előtt Csonka András (a képen balról az első) és Pintér Dániel (jobbról az első) kapta meg az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány az év legjobb utánpótlás labdarúgója, illetve gólkirálya címet. Fiatal tehetségeinknek a Császár fia, korábbi futballistánk, ifjabb Albert Flórián adta át a díjat. Az U15-ös együttesünkben szereplő Pintér Dániel 12 góljával lett az együttese házi gólkirálya. A cím mellé most az Albert Alapítványtól is díjat kapott. „Nagyon megtisztelő, hogy az Albert Alapítvány engem választott az év legjobb korosztályos labdarúgójának.” – mondta a 17 éves Csonka András, aki már többször is pályára lépett Thomas Doll csapatában. „Különleges érzés, nagyon örültem neki, hiszen ez még is csak egy jelentős elismerése az előző évi teljesítményemnek. Remélem, hogy a következő években is sikerül az elvárásokat teljesítenem.” Utánpótlásunk szakmai koordinátora, Lisztes Krisztián szerint mindkét játékosunk megérdemelten kapta meg az elismerést. „Mindketten óriási tehetségek, így méltó helyre kerültek a díjak. – kezdte utánpótlásunk szakmai koordinátora, Lisztes Krisztián. Andris játékintelligenciája meghaladja a korát, volt szerencsém látni, hogy mennyit fejlődött a felnőtt csapatban, főleg fizikálisan. Nagyon jól terhelhető, mindig is kiemelkedő volt a hozzáállása, soha nem kellett plusz munkát végeznie. Dani ugye a legtöbb gólt lőtte. Sokat játszott az egyel idősebbek között is, ez pedig a fejlődése érdekében nagyon fontos volt. Örülök, hogy ők kapták ezt a két elismerést.” – tette hozzá korábbi válogatott középpályásunk.