Boncsér Krisztián első felnőtt Vk-érme

Az Albert Alapítvány által kiemelten támogatott Boncsér Krisztián talajon az olimpiai bajnok Arthur Zanettit is megelőzve bronzérmet szerzett az eszéki torna Világkupa-versenyen!

Boncsér Krisztián májusban három másik fradista, Schweigert Dávid, Bilics Bence és Babos Ádám társaságában versenyzett az eszéki torna Világkupán. Az Albert Alapítvány által kiemelten támogatott versenyzőnk talajon és nyújtón indult a viadalon. Fiatal tornászunk a hatodik legjobb pontszámot érte el a talajverseny selejtezőjében. Boncsér a döntőben még erre a teljesítményre is rátett egy lapáttal: selejtezőbeli pontszámán majd’ 0,5 pontot javítva az orosz Kirill Prokopev és az izraeli Artem Dolgopyat mögött, de az olimpiai bajnok brazil Arthur Zanetti előtt harmadik helyen végzett a fináléban! „Nagyon boldog vagyok! A selejtezőben kifutottam az időből, ezt sikerült kiküszöbölni, illetve az érkezéseim is tisztábbak voltak, stabilabb voltam ma, mint a selejtezőben” – kezdte értékelését versenyzőnk. „Komoly mélyponton vagyok túl, mert ez a szezon nagyon nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Sok sérülésem volt, a versenyeken nem tudott megmutatni, amit valójában tudok. De megpróbáltam erre az utolsó versenyre összeszedni magam, és sikerült is a legjobbamat nyújtani. A dobogóhoz kellett egy kis szerencse, de nagyon örülök, hogy megszereztem életem első felnőtt Világkupa-érmét. Külön jó érzés, hogy egy brazil olimpiai bajnokot is legyőztem!” Boncsér ezután a kiváló eredmény után már gőzerővel készül az őszre, amelynek fő versenye a montreali világbajnokság lesz. Alapítványunk büszke fiatal támogatottja remek eredményére!