Albert-kiállítás!

Albert Flórián 75. születésnapján nyitották meg a Császár életét bemutató kiállítást a Groupama Arénában található Fradi Múzeumban.

A magyar labdarúgás egyetlen aranylabdása, a Fradi legendás támadója, Albert Flórián életét mutatja be a Groupama Arénában található Fradi Múzeum legújabb időszakos kiállítása. A tárlatot a Császár születésének 75. évfordulóján, ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor, valamint Albert Magdolna, a legendás Császár lánya. – Gombóc van a torkomban, pedig a mostani kiállítás alapját képező tárlatot már 19-szer megnyitottam különböző helyszíneken – mondta a megnyitón Albert Magdolna. – Ez a mai alkalom azonban más: édesapám ereklyéi most hazatértek oda, ahol ő élete legnagyobb részét töltötte. A kiállítást bővítettük, átgondoltuk a vándortárlathoz képest, amit köszönök Schilling Sára kurátornak. Szeretnék köszönetet mondani Kubatov Gábor elnök úrnak is. Az ő ötlete volt, hogy édesapám születésének 75. évfordulóját ezzel a kiállítással ünnepeljük meg. Köszönöm Füredi Annamáriának és Baranyai Imrének, hogy gondozzák az örökséget kiállításról kiállításra: én sem vigyázhatnék jobban ezekre az ereklyékre. Az Albert Flórián Alapítvány pedig 75 emlékérmet bocsát ki édesapám tiszteletére: 25 arany-, 25 ezüst- és 25 bronzérmet. Albert Magdolnát követően a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor méltatta a Császárt. – A nagy emberek nem születnek nagynak, hanem azok lesznek. Albert Flórián élete nagyon jó példa mindenki számára. Jó példa azoknak a kishitűeknek, önbizalmukat elvesztetteknek, akik nem hisznek álmaik megvalósításában. Albert egy kis faluból indulva 17 évesen a Ferencváros kezdő játékosa lett, majd magyar válogatott, gólkirály, magyar bajnok, kupagyőztes, VVK-győztes, világválogatott és aranylabdás. Flóri bácsi a magyar futball hat évtizedére volt hatással. Hogy labdarúgóként mekkora nyomot hagyott, az magától értetődik, de emberként is hatott az futballt körülvevő világra. Hűséges volt a hazájához, a családjához és a Ferencvároshoz. Amikor nehezebb idők jártak, akkor sem az egyéni érdekeit nézte, hanem a Fradi volt számára az első. És még most, halála után is hatással van a fiatalokra, hiszen az Albert Flóriánról elnevezett alapítvány ma is 140 gyermeknek fizeti a tagdíját, hogy támogassa sportolásukat. Kubatov Gábor azt is elárulta a megnyitón összegyűlteknek, hogy a Császár halálának 5. évfordulóján, október 31-én könyv jelenik meg Albert Flórián életéről. A tárlatot csütörtök 14.00-tól bárki megtekintheti a Fradi Múzeumban!